menu

Ghats Varanasi

Door de grote invloed die de rivier Ganges speelt op de hindoeïstische bevolking van India, is Varanasi een populaire bestemming voor Hindoes geworden. Er wordt veel belang gehecht aan het baden in de Ganges. Om tot aan de oevers van de rivier te raken, zijn er wijde trappen aangelegd die tot aan de rivier reiken. Deze worden ghats genoemd.,


Functie van de ghats

De ghats hebben meer functies dan enkel de Hindoes in staat te stellen de Ganges te bereiken. Ze hebben namelijk ook een rituele functie. Op de zogenaamde ‘burning ghats’ worden overledenen gecremeerd. Men ziet het in het hindoeïstische geloof als een goed teken om te sterven in Varanasi. De ghats zijn daarom de meest heilige plaats van Varanasi.

De bekendste
De bekendste ghats in Varanasi zijn Panchganga Ghat (waar de vijf rivieren samenkomen), Dasaswamedh Ghat (waar veel crematies doorgaan), Tulsi Ghat (die geassocieerd wordt met de dichter Tulsidas) en Bhadaini Ghat (één van de oudste ghats en tevens één van de meest heilige). De ghats hebben dus elk een eigen betekenis.

Schouwspel op het water
Men kan uiteraard de ghats zien van op het land, maar voor een beter zicht kan men de ghats bezichtigen van op een boot die op de Ganges vaart. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang zorgt dit voor een onvergetelijke ervaring.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen