menu

Lezersverhaal: Gezinsvakantie in Nederland met 2 kleine kinderen

Met een paar reisgidsen uit de bibliotheek en een paar toeristische websites zoeken we de trekpleisters van Nederland op die ons het meest interesseren.

4 nieuwe reisfanaten (An, Luc, Brecht en Roel) op deze website die hun indrukken met ons deelden. Heb jij ook zo’n leuk verhaal dat je met ons wil delen. Stuur dan jouw reisverhaal op en wordt ook een echte reisfanaat! Reisfanaten is er voor reisfanaten en door reisfanaten!

Criteria: de kindjes moeten het leuk vinden en mama en papa moeten het ook leuk vinden.

Daarna rijgen we de bestemmingen aan elkaar met behulp van Googlemaps. Op deze website (of een andere routeplanner) zie je direct hoe lang je in de wagen zult zitten om een bepaalde bestemming te bereiken. Zo kan je perfect de dag indelen, om de reis niet te zwaar te maken voor de kinderen. Hier en daar valt er een activiteit uit de boot. Jammer, maar op 10 dagen kan je niet alles zien.

Criteria bij het uitstippelen van de route: Niet te veel kilometers op 1 dag. Een hele dag rijden kan, maar dan moet je wel pauzes voorzien van 1 à 2 uur op een plezante locatie, dus niet op een parking langs de autosnelweg. Je kan beter de autosnelweg afrijden en die ene molen of vuurtoren, die je normaal gezien niet had bezocht, toch maar eens gaan bekijken. Speeltuinen zijn ook altijd goed, een stukje strand of duin, een bos of park, …

Zorg er ook voor dat je niet te laat aankomt op de plaats waar je gaat overnachten. Kindjes moeten ook tijdens de vakantie op tijd in hun bedje en rechtstreeks van de auto in een vreemd bed, is niet leuk. Er moet voordien nog tijd zijn voor een rustig avondmaal, om een beetje te spelen en voor een badje.

Tweede criterium: respecteer de eettijden van de kinderen. Dutjes overdag kunnen in de wagen. Een rit van 2 à 3 uur is trouwens een ideale gelegenheid om eens stevig bij te slapen, maar eten kan niet al rijdend. Laat je picknickmomenten samenvallen met de rijpauzes: een staaltje van dispatching.

Tot slot zoeken we rond iedere eindbestemming van de dag een slaapplaats, formule kamer en ontbijt, op het internet en reserveren we 9 overnachtingen, 6 verschillende adressen.

Tijdens de reis moeten we hier en daar onze plannen nog een beetje bijsturen, maar uiteindelijk is dit onze Nederland-10-daagse met een kleuter van 5 en een peuter van 2.

Lees het verhaal achter een 10 dagen durende rondreis door Nederland en ontdek tal van hoogtepunten en bezienswaardigheden die je met kinderen kunt doen.

Eén reactie op “Lezersverhaal: Gezinsvakantie in Nederland met 2 kleine kinderen”

  1. Conny schreef:


    Hey, wij waren al lang op zoek naar een ideale route om zo'n reis met onze kinderen te doen. Wat een prachtig verhaal zeg en zo informatief. Super leuk om lezen. Doei.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen