menu

Genieten van het grootste attractiepark van Europa

Veel mensen zijn dol op attractieparken. Ze zorgen voor enorm veel vreugde, pret, ontspanning en ervaringen die je nooit zal vergeten. Ben je ook iemand die vaak aan het genieten is van deze pretparken? Je zult dan wel heel blij te horen zijn dat het Europa-Park Resort weer zijn poorten aan de bezoekers heeft geopend.

Europa-Park Resort is het grootste attractiepark van Europa. Het is gevestigd in Rust, in het zuidwesten van Duitsland. Hier kun je genieten van een uitgebreid waterpark, boottochten, restaurants, achtbanen, theaters, sfeervolle themahotels, een Camp Resort en zeer gedetailleerde virtuele realiteit avonturen.

© Reisfanaten.be

Dit pretpark heeft Europese landen als themagebieden die voor een speciaal vakantiegevoel zullen zorgen. Elke themagebied heeft zijn eigen traditionele architectuur, cultuur, gerechten, dranken en muziek waar bezoekers van kunnen genieten. Nu zijn er talloze nieuwe attracties geïntroduceerd aan het publiek die het magisch gevoel ervan zal versterken. Bezoekers kunnen genieten van het 48e seizoen van Europa-Park.

In dit artikel nemen we een kijkje naar de nieuwe attracties die je kunt ervaren in Europa-Park dit seizoen. Verder zul je ook enkele toekomstplannen van Europa-Park zien. Als laatst kijken we naar de jaarkaarten en hoe jij een datum kunt reserveren als je van plan bent om een bezoekje te brengen.

Romantiek in Oostenrijk

Themagebied Oostenrijk biedt de gasten een spectaculaire boottocht door een geheime paleistuin. Je gaat langs keizerlijke bouwwerken en schitterende bloemen en planten. Je zult kunnen genieten van een nieuwe romantische boottocht genaamd Josefina’s kaiserliche Zauberreise. Het is een prachtig tochtje die jij en je partner een romantische sfeer biedt. Tijdens de reis zal Keizerin Josefina verschillende momenten van haar leven in beeld brengen. Het zijn momenten vol met emoties, liefde en humeur.

© Reisfanaten.be

Vaar mee in het bootje waar je lekker kunt ontspannen in themagebied Oostenrijk. De reis neemt je mee naar een magische wereld. Het zal je midden door een zeer bijzondere en kleurrijke rozenboog nemen. En langs verschillende fonteinen en waterspuwers. Liefhebbers van fonteinen kunnen van een nieuwe fonteinshow genieten. Deze adembenemende fonteinenshow zal Weense Waterwals heten. De trouwe bezoekers weten dat de fonteinenshows van Europa-Park altijd een spektakel zijn. Hier zul je een prachtige show van vierenvijftig verschillende hoge fonteinen kunnen bezichtigen.

De gasten zullen ook zien dat dit jaar de Donau Dampfer op het enorme meer zal varen, dit is ook een nieuwe uitbreiding. Tijdens de gethematiseerde boottocht worden mensen ook vergezeld door de bekende en ondeugende Yomis van de Zauberwelt der Diamanten.

Live entertainment en adembenemend shows

Natuurlijk zijn de live shows van verschillende internationale artiesten onmisbaar in een attractiepark. Geniet dagelijks drieëntwintig urenlang van top muzikanten, dansers, zangers, acrobaten en andere artiesten. Ben jij een liefhebber van adembenemende paardacrobatiek? Bezoek dan de Spaanse Arena voor De terugkeer van de Sultan. Deze show zal gepresenteerd worden door wereldberoemde paarden trainer Mario Luraschi en de talentvolle stuntmannen en -vrouwen. Dit jaar kunnen de bezoekers van Europa-Park enkele nieuwe shows en entertainment van het hoogste niveau ervaren.

Ed’s Adventure Parade die je dagelijks kunt bezichtigen heeft drie nieuwe gethematiseerde wagens erbij. Ook is er heel goed nieuws voor de fans van de grote en kleinere theaters. Abraka…Shakespeare! RELOADED is de vierde grote show, geïllustreerd voor Timothy Trust & Diamond. In de kleinere theaters kun je ook genieten van zeer spannende nieuwe shows. Ervaar de nieuwe Flamencoshows, een poppentheater en de zeepbellenshow.

Mensen kunnen top acrobaten zien in The show must go on, in het barokke Europa-Park Teatro. Ace – the adventure begins! Is een ode aan de legendarische Adventure Club of Europe. Hier kun je genieten van een indrukwekkende ijsshow met magische effecten en glamoureuze kostuums. Ook komt de show Retorno Dos Piratas weer op het programma. Dit is een bloedstollende high-diving show die je van vier juni tot vier september kunt bezichtigen.

Spannende nieuwe attractie op de witte doek

Bezoekers van Europa-Park kunnen dit jaar ook spannende nieuwe films bekijken in de cinema en de bioscoop. In Magic Cinema zal de nieuwe film Happy Family – Next Level 4D verschijnen. Het is een verhaal die zich afspeelt in huize Wünschmann. Het gaat namelijk heel erg mis wanneer zoon Max een VR-spel ontwikkeld. Helaas wordt zijn hele familie het spel ingezogen. Ze worden omgetoverd tot gruwelijke monsters. Nu moeten ze alle levels van het spel samen ervaren. De enige manier om naar de werkelijkheid terug te keren is om alle levels af te maken.

De bioscoop in Grimms Sprookjesbos heeft ook een nieuwe film. Iedereen kan vanaf de zomer deze film bekijken. Het heet Fina en de Yomis. Het gaat over Yomis van de boottocht die je kunt ervaren in de attractie van Keizerin Josefina. In deze film zal je meer te weten komen de brutale Yomis en de andere groene wezentjes. Je zult zien wie of wat ze eigenlijk zijn en waarom ze overal kattenkwaad uithalen.

Ervaar YULLBE en reis door virtuele verhalen en landschappen

Dit jaar kun je op zes verschillende virtuele avonturen gaan, ze zijn zeer innemend en interactief. Je hebt de mogelijkheid om op spannende virtuele achtbanen rijden door een vr-bril. Ervaar Madame Freudenreich Dino-Rennen VR. Hier wordt je getransporteerd naar een wereld vol met dinosaurussen. Ervaar hier ook een turbulente zeepkistenrace die je over de landschappen van Berg en Dal zult brengen.

© Reisfanaten.be

Vanaf de zomer kunnen bezoekers een achtervolging op een jetski ervaren in een interactieve agenten film. Het heet Amber Blake – The Chase en het is een spannende prequel van Amber Blake: Operation Dragonfly. Het is een actievol verhaal gebaseerd op de Belgische stripboeken van Jade Lagardère. Dit is een speciale ervaring voor de gasten van de achtbaan Alpenexpress. Het wordt mogelijk gemaakt door YULLBE PRO technologie.

Ga op een leuk avontuur door het hotel Krønasår en Waterwereld Rulantica en beleef de YULLBE-experience. Je hebt ook de mogelijkheid om het zeer gedetailleerde landschap van de attractie Miniatur Wunderland Hamburg te ervaren op een YULLBE virtual reality avontuur.

Nieuw in het hotelresort en waterwereld Rulantica

Europa-Park biedt de gasten zes speciale themahotels voor overnachtingen. Ook kun je blijven in een prachtige Camp Resort, prima voor de glamping liefhebbers. De bezoekers van het hotel Krønasår zullen de vele uitbreidingen ervan kunnen zien. Van een fitnessruimte naar een smaakvolle Infinity pool die in de loop van dit jaar erbij wordt gebouwd. Vanuit het zwembad van het hotel kun je kijken naar een prachtige view van Waterwereld Rulantica.

Ook Waterwereld Rulantice heeft dit jaar verschillende nieuwe extraatjes erbij gehad. Dit waterpark werd in 2019 voor het eerst geopend. Nu heeft het een sauna-afdeling waar je lekker kunt relaxen. Er is ook een nieuwe VR-bassin en een glijbaan-bastion genaamd Svalgurok. Kinderen kunnen lekker spelen in de kindvriendelijke gebieden Snorri strand, Snorri’s Rutscheplads en Snorri-s Spelaborg. De sportievelingen kunnen genieten van het zandstrand Dynstrønd en lekker sporten in de zon.

© Reisfanaten.be

In de nieuwe Heligvända attractie kunnen bezoeker in de zomer elkaar nat spuiten met water. Saunaliefhebber kunnen nu ook naar een derde sauna gaan in KOTA. Je kunt lekker ontspannen op de buitenterras van deze schitterende chalet. En voor overheerlijk snacks en gerechten kun je naar de nieuwe eettent Snorri’s Piknikbud of restaurant Snekkjas gaan. Dit jaar heeft Snekkjas een overdekt terras erbij gehad.

Toekomstplannen en jaarkaarten

Laten we kijken naar de toekomstplannen van Europa-Park Resort. Later dit jaar zal er een ultramodern restaurant van de toekomst geopend worden. Je zult kunnen dineren in restaurant Eatrenalin. Geniet hier van een combinatie van heerlijke gerechten, creatieve content, attractie technieken en een hoogstaande keuken.

© Reisfanaten.be

Themagebied Kroatië krijgt binnenkort een grote en spectaculaire nieuwe achtbaan. In een waterpark kun je nooit genoeg glijbanen hebben, hierdoor zal Waterwereld Rulantica nog meer glijbanen erbij krijgen. Ben jij van plan Europa-Park dit seizoen te bezoeken? Er dient een datum gereserveerd te worden om dit mogelijk te maken. Gelukkig kun je dit gemakkelijk via een ticketshop doen. Ook zullen bezoeker dit seizoen weer de kans hebben om twee soorten jaarkaarten te kopen. De twee varianten hiervan zijn ResortPass Gold en ResortPass Silver.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen