menu

Ga van de grond met een ballonvaart!

Een ballonvaart is misschien niet meteen waar je aan denkt als je op zoek ben naar een origineel geschenk voor iemand. Toch is het misschien iets wat je in je achterhoofd moet houden. Het is zonder twijfel een unieke ervaring en de kans is heel erg klein dat iemand anders hetzelfde geschenk heeft gekocht.

© pixabay.com

Hoeveel kost een ballonvaart?

Een ballonvaart kan je eigenlijk zo duur maken als je zelf wil. Een standaard ballonvaart prijs begint vanaf 129 euro. Al zijn er wel een aantal factoren die de prijs kunnen veranderen. Als eerste kan de opstijglocatie ervoor zorgen dat je meer moet betalen. Per regio zijn er een aantal vaste locaties waarvan je kan opstijgen. Als je van hieruit vertrekt, betaal je gewoon de normaal ballonvaart prijs. Wil je echter liever zelf de locatie kiezen? Dat kan! De mogelijkheid bestaat om bijvoorbeeld van je eigen achtertuin te vertrekken. Belangrijk is wel dan dat het terrein groot genoeg is in breedte en lengte. Daarnaast mogen er geen hindernissen zijn die het opstijgen kunnen beperken. Denk maar aan boven of hoogspanningsmasten.

Een tweede factor dat de prijs kan bepalen is of je een standaard vlucht wil of een VIP- arrangement. De prijzen hiervoor tussen 590 euro en 750 euro.

Wil je liever geen vlucht delen met andere mensen? Ook dat kan! In dat geval wordt de prijs van de ballonvaart gedeeld door het aantal mensen die aan de vlucht zullen deelnemen.

Waar zijn de opstijglocaties?

Er zijn opstijglocaties in alle Vlaamse provincies. Zo heb je bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen de mogelijkheid om op te stijgen vanuit het Waasland, Sint-Niklaas en Gent. Woon je in de regio van Antwerpen, dan kan je ook voor een ballonvaart in Antwerpen kiezen. Bij deze vlucht vlieg je onder meer over Merksem, Wilrijk, Berchem en Hoboken. Met wat geluk zie je misschien wel je straat liggen! Daarnaast vlieg je bij de ballonvaart Antwerpen ook over enkele belangrijke bezienswaardigheden. Zo kan je vanuit de lucht het MAS, het Centraal Station of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bewonderen. Van een uniek uitzicht gesproken!

Hoelang duurt een ballonvaart?

 Je bent ongeveer een uurtje in de lucht, maar reken toch in totaal een drie tot viertal uur. De ballon moet namelijk ook nog opgezet worden en je krijgt ook een briefing van wat je juist mag verwachten. Wanneer je bent geland, volgt de klassieke champagnedoop. Aangezien je nooit op de opstijglocatie landt, word je nadien nog met een busje naar de startlocatie gebracht.

Veel plezier met de vlucht!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen