menu

Fundacao Amalia Rodrigues Casa Museu Lissabon

Aan de Rua de São Bento, in het gele huis op nummer 193, woonde vijftig jaar geleden fadozangeres Amalia Rodrigues. De winkels in de nabijheid van dit huis verwijzen nog steeds daar naar. Zo worden er nog altijd boeketten bloemen voor het huis neergelegd.,

Amalia Rodrigues (1920) werd door haar grootouders opgevoed en leefde in armoede. Op haar 19e maakte ze haar professionele debuut als fadozangeres samen met haar zus Celeste. Algauw werd ze een ster in Lissabon en trad op in alle clubs. Amalia heeft de nationale zangkunst van de fado over de landsgrenzen gebracht en het een grote internationale bekendheid gegeven.

De woning is enkele jaren geleden opgeknapt door Stichting Amalia. Het museum biedt een aantal belangrijke herinneringen van Amalia toen ze nog in leven was zoals haar videobanden tijdens haar optredens uit de jaren vijftig en zestig. De muziek van Amalia Rodrigues is nog steeds te horen in traditionele bars en haar stem wordt door de meeste Portugezen gelijk herkend.

 Haar dood werd gezien als een nationale tragedie. Het lichaam van Amalia Rodrigues is begraven in het Nationaal Pantheon naast de meest prominente staatslieden van het land en schrijvers. Rondleidingen duren ongeveer 30 minuten en worden in het Engels en Frans gehouden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen