menu

Forum van Augustus – Rome

Dit forum is een van de vier keizerlijke fora, namelijk het tweede. Aanleiding voor de aanleg van dit forum was de tempel voor de god Mars Ultor, de god van de oorlog. Dit idee kwam tot stand tijdens de Slag bij Philippi die plaatsvond in 42 voor Christus. ,

Toen werkten Augustus en Marcus Antonius samen om de door van de beroemde Caesar te wreken. Tijdens deze slag beloofde Augustus aan de god aan tempel te bouwen, en zo geschiedde.De bouw van deze tempel kende pas in 2 voor Christus een einde. En daarmee samenhangend dus het forum.

Het forum zelf heeft ongeveer de zelfde grootte als het forum van Caesar. Aan de oostkant vond je het Argiletum, de straat die liep van het Forum Romanum naar de Subura.Het binnenplein, dat omringd is door zuilengangen, werd aan de achterzijde begrensd door een hoge muur. Ook de tempel werd door die hoge muur begrensd.

De verheerlijking van Augustus was duidelijk het centrale thema op het ganse forum. Hij zou de hersteller zijn van de oude waarden. Er waren talrijke standbeelden te vinden van onder andere Aeneas en Romulus en nog andere helden uit de Republiek. Augustus zelf mocht uiteraard ook niet ontbreken. Afgebeeld in een strijdwagen bevindt hij zich vlak voor de tempel.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen