menu

Forum Romanum Rome

Hoewel het nu lijkt alsof er niet meer dan een paar ruïnes te zien zijn, kan je toch met heel wat verbeelding het volledige Romeinse Rijk terug tot leven roepen op dit Forum Romanum. Hieronder worden enkele monumenten aangehaald die waarvan nog steeds ruïnes te zien zijn. Er zijn er uiteraard heel wat meer te vinden.,

Als eerste is er het huis van de Vestaalse Maagden. De heilige vlam van deze tempel, die gebouwd is ter ere van Vesta, werd door 6 meisjes onderhouden. Hun maagdelijkheid behouden was de prijs die ze betaalden voor het vele aanzien en de financiële zekerheid die ze genoten.

Het volgende monument is de Tempel van Antoninus en Faustina. Deze tempel werd gebouwd door keizer Antoninus Pius voor zijn vrouw Faustina de Oudere. Na zijn dood werd deze tempel ook aan hem gewijd.

Als derde kan de Tempel van Caesar vermeld worden. Hoewel er nu nog slechts een podium te zien is, kan men de tempel toch reconstrueren aan de hand van afbeeldingen op munten. Deze tempel werd gebouwd ter ere van Julius Caesar.

Het volgende monument heeft nu slechts drie Korinthische zuilen over en een architraaf, maar was ooit dit de volledige Tempel van Castor en Pollux. De tempel was ter ere van hen, toen ze vertelden dat ze de overwinning behaald hadden in de Slag bij het Meer van Regillus.

De Tempel van Romulus is een van de best bewaarde monumenten op het forum. We vinden zelfs nog steeds de bronzen deuren terug. Hij werd opgedragen aan Valerius Romulus, en niet aan Romulus de stichter van Rome.

We hebben ook nog de Tempel van Saturnus. Deze tweede oudste tempel van Rome is gewijd aan Saturnus. De 8 zuilen, die reeds gerestaureerd werden na de grote brand in Rome in 42 voor Christus, zijn nog steeds te zien.

De Basilica Julia heeft nog een zuil van de toenmalige voorkant staan. Na een aantal restauraties wou niemand deze nog volledig heropbouwen.

Er hebben ook verscheidene triomfbogen gestaan op het forum, maar de duidelijkste nu nog zichtbare is de Boog van Septimius Severus, ter ere van de keizer en zijn twee zonen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen