menu

Florida

Van het zuidelijk gelegen Key West tot Ft Lauterdale in het noorden zijn er heel wat contrasten. Voor een vakantie zijn er de vele stranden van Florida maar ook de reptielen van de Everglades. Key West, de thuishaven van Ernest Hemingway, is slecht op een boogscheut van Cuba gelegen.,

Actieve vakantiemogelijkheden
Dat Florida heel wat te bieden heeft, daar hoeft niemand van overtuigd te worden. De zon maakt van de stranden van Florida de place tot be. Kilometerslang zijn er stranden waar je uren ver kunt wandelen. Hou je liever van wat meer activiteit dan kun je zwemmen, snorkelen of duiken. Hou je van een beetje risico dan is er een rit met een boot langsheen de Everglades, of een kanovaart in het park een ware aanrader.

Vakantie Florida
Florida is een echte vakantiebestemming. Er is heel veel zon, aangename temperaturen en heel veel mogelijkheden voor uitstappen met of zonder kinderen. Zo is Orlando de thuishaven van Amerika’s grootste pretparken zoals Bush Gardens, Sea World of de pretparken van Disney.

Cruises
Heel wat cruises hebben Florida als bestemming. Dit kan zijn als start, aankomst of als tussenstop. Hiervoor moet je in Ft Lauterdale zijn, het Mekka waar cruiseboten aanmeren.

Een wereld apart
Miami is een wereld op zich. Er zijn de zuidelijk gelegen stranden die vaak dienen als decor voor films en waar zich heel wat trendy nachtclubs bevinden. Uiteraard zijn er de oneindige winkelmogelijkheden en de skyline is wereldberoemd.

Orkanen
Florida komt heel vaak in het nieuws als ideale vakantiebestemming, en met meer dan 300 dagen zon is dat ook zo. Maar af en toe is er eens een orkaan die wat roet in het eten komt gooien, vaak zonder veel ergs, maar het is iets waar je best rekening mee houdt.

Onze ervaring
In Florida kun je weken verblijven. Je hebt dagen nodig om alle pretparken te bezoeken in Orlando. Miami moet je gezien hebben en de Keys komen zo uit een boekje. Maar als je op vakantie trekt naar Florida, neem dan ook zeker de tijd om de Everglades en Cape Canaveral te bezoeken. De beste formule volgens ons is dan ook een rondreis te maken doorheen de staat, eventueel aangevuld met een korte cruise.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen