menu

Fietsen langs het jaagpad van de Maas tussen Givet en Charleville

Vorig jaar uitgeroepen tot ‘de beste fietsroute van Europa’! Natuurlijk moet je de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’ eens affietsen. Op amper 2 uur van Brussel kom je tot gezonde inspanning en rust in een streek die dooraderd is met de fijnste plattelandswegen.

Het traject is83 kilometerlang en slingert langs het jaagpad van de Maas tussen  Givet en Charleville, een vallei waar heel wat legendes aan verbonden zijn. Vergeet zeker geen stop op de Palce Ducale in Charleville. Na een dagje volle natuur is proeven van bouwkunst mooi meegenomen.

Er is evenwel meer, de ‘Route van de versterkte kerken van de Thiérache’ bijvoorbeeld. Tussen Charleville en de grens met het departement van de Aisne vormt deze tocht een lus van150 kilometerlangs heuvels en wallenlandschappen. De rijkdom van het bouwkundig erfgoed is er immens: abdijen, kastelen, versterkte huizen en vijftien versterkte kerken met slottorens en schietgaten. Het is wel even doorbijten op de trappers maar het loont beslist de moeite.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen