menu

Fietsen in de Bourgogne

Sinds enkele jaren worden in de Franse departementen Yonne en Côte d’Or fietspaden aangelegd. Het netwerk van ‘véloroutes’ maakt deel uit van een project dat de hele regio Bourgogne omvat: een lusvormige route van800 kilometer. De fietspaden lopen over oude jaagpaden, oude spoorbanen en wijngaardwegels.

Fietsen is heerlijk langs het verrukkelijke kanaal van Bourgogne: 242 kilometerlang, 189 sluizen en door 28 gemeenten. Het kanaal start bij de Saône-rivier in St.Jean de Losne en gaat verder via Dijon langzaam omhoog richting Pont du Pony, het Ouche-dal en Vandenesse naar de waterscheiding in Pouilly-en-Auxois.

Om de scheiding te passeren duikt het kanaal er door een ondergrondse tunnel van meer dan3 kilometer. Een staaltje van technisch vernuft. Vervolgens daalt het water en de fietsroute weer langzaam af door het dal van de Armançon, via Ancy-le-Franc, Tonnerre en St.-Florentin om te einde bij de rivier de Yonne, enkele kilometer voor het stadje Migennes.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen