menu

Familievakantie in een land dat rijk is aan familiegeschiedenis

Er zijn verschillende landen die rijk zijn aan familiegeschiedenis. Dit is natuurlijk afhankelijk van waar je eigen familie vandaan komt. Ook al ben je zelf niet in het land geboren waar een groot gedeelte van je familie wel geboren is, het blijft een avontuur om je roots te ontdekken en het land van herkomst te bezoeken. Vooral als de persoon in kwestie ook nog in de de gelegenheid is om zelf mee te kunnen.

Niet alleen voor de ouderen, maar ook voor de kinderen uit de familie is het erg interessant om het land te bezoeken waar het grote gedeelte van de familie vandaan komt. Kinderen zijn sowieso in een fase waarin nieuwsgierigheid een grote rol speelt. Zij zullen dus ook graag willen weten wat hun roots zijn en hoe het leven in het land van herkomst er aan toe gaat.

Familievakantie in een land dat rijk is aan familiegeschiedenis(2)

Neem nou een familie waarvaan het grootste gedeelte uit Hongarije komt. De geschiedenis verteld vele verhalen waarin kinderen dingen hebben gezien waarvan de meeste kinderen van tegenwoordig niet eens een beeld van hebben. Onthoofdingen, oorlogen en verminkte lichamen hoort hierbij. Vele mensen in de jaren 80 waren vanuit Hongarije naar Europese landen getrokken in hun auto’s. Waar wij het leven gewend zijn, zagen zij het Europese leven voor de eerste keer en keken hun ogen uit. De verhalen die door de ouderen worden verteld uit deze roerige perioden in Hongarije brengen vele emoties met zich mee. Deze emoties worden misschien door de jongere generaties niet snel begrepen, maar voor de ouderen staan de beelden nog op hun netvlies.

Familievakantie in een land dat rijk is aan familiegeschiedenis

Het reizen met een ouder familielid dat origineel uit Hongarije komt, brengt wat voordelen met zich mee. Als zij de taal nog machtig zijn, kan de hele familie wegwijs worden gemaakt in Hongarije aangezien nog geen 14% van de bevolking de Engelse taal machtig is. Voor de kinderen is het leuk om het land met eigen ogen te zien. Niets is beter dan wanneer de oudere generatie de verhalen van vroeger verteld maar je ook meebrengt naar de plaatsen waar zij hun jeugd hebben doorgemaakt.

Tijdens de reis met een grotere groep familieleden is het aan te raden dat er qua accommodatie wordt gekozen voor aparte verblijven. Dit, omdat het aardig in de prijs kan schelen. Niet alleen scheelt het in de kosten maar is het ook handig om de familie even de tijd te geven hun eigen gezinsleven op orde te houden. Een familie vakantie naar een land van herkomst is niet alleen leerzaam maar zorgt ook voor mooie herinneringen voor later. Daarom is het ook aan te raden dat iedereen het een keer doet.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen