menu

Fadomuseum Lissabon

Het Fadomuseum ligt op Largo do Chafariz de Dentro recht tegenover de ingang van Alfama. De officiële naam van dit museum is "Casa de Fado e da Guitarra Portuguesa". De plaats staat bekend om zijn gezellige karakter. De nadruk, hoe kan het ook anders, ligt in dit museum op de fadomuziek; een melancholieke vocale stijl die erg populair in Portugal is.,

Het museum opende haar deuren in 1998. Als bezoeker wordt je meegenomen op reis in de geschiedenis van de fadomuziek. Ondanks dat het hier om een nogal een klein museum gaat, weten ze de collectie mooi weer te geven.

Het museum laat zien welk invloed deze muziek heeft gehad in de Portugese cultuur en geschiedenis, maar ook de zangers, de musici en instrumenten komen aan bod.. De ontwikkeling van de Portugese gitaar springt er zeker uit.

In het museum zit een café en restaurant waar regelmatig optredens plaatsvinden. Bovendien is in het museum een winkel gevestigd waar de bezoekers een ruime keuze aan cd’s met (originele) fadomuziek aantreffen. Daarnaast verkopen zij ook een aantal prachtige boeken over kunst, cultuur en fadomuziek in Portugal.

Het Fado museum is must voor de liefhebbers van deze muziek. Overigens is het niet toegestaan om binnen foto’s te nemen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen