menu

Extreme ski: Heliskiën en Freestyle snowboarden in Valle d’Aosta

Heliskiën kan je niet overal, maar Valle d’Aosta is een paradijs om deze unieke ski-ervaring te beleven. Een helikopter brengt je hoog in de bergen waar je kan genieten van ongerepte sneeuw en het adembenemende panorama van de Alpen. Eenmaal je hoog in de bergen gebracht bent kan je door de diepsneeuw terug naar het dal glijden. Heliskiën is wel bestemd voor skiërs met off- piste ervaring. Een aanrader is de Rutor-tocht, een gletsjerafdaling vanop 3486 meter hoogte naar La Thuile of Valgrisenche. Deze tocht verloopt onder begeleiding van ervaren skimonitoren.

Freestyle snowboarders kunnen in Valle d’Aosta op verschillende locaties terecht.

Het Indian Park van Breuil-Cervinia, op de grens met Italië en Zwitserland is het hoogste sneeuwpark in Europa met natuurlijke sneeuw. Vier hectare plezier voor freestylers, en dit voor elk niveau. Er zijn jumps van 3, 6 en 11 meter en een “Decolletor” van 18 meter. Met een internationaal daily skipass kan je als snowboarder over de grenzen heen en de Superpipe uitdagen in het Gravity Park van Zermatt in Zwitserland. (meer info: www.indianpark.it ).

Areaeffe in Pila biedt snowboarders en freestylers een serie rails en railboxes aan zoals rampen van verschillende moeilijkheidsgraden en afmetingen. Kickers tot 17 meter, funboxes en spins. Er is een jibbing course van meer dan 500 meter met natuurlijke obstakels, trunks, kickers en nieuwe gemakkelijke gun rails. http://www.youtube.com/watch?v=kpfEobsseRs en www.pila.it

De White Virnus op 1900 meter hoogte in Chantorné (Torgnon) heeft drie lines: jumps met 6 kickers van 4 tot 11 meter, een rail line met boxes tot 9 meter en een beginners line. En er is de Big Airbag van 15 m op 11m. Hier kunnen freestylers zich laten gaan, want alle nieuwe tricks kan je hier veilig testen.

Meer info over Valle d’Aosta: www.visitaosta.be en www.lovevda.it

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen