menu

Everglades National Park

 

Het park is gelegen ten zuiden van Florida en bezoek je het best door enkele wandelingen te doen en deel te nemen aan enkele georganiseerde rondleidingen door park rangers. Het park heeft 4 ingangen met een visitor center en slechts een vijfde van de totale oppervlakte van de Everglades kan je bezoeken. Bij het park behoren ook een deel van de eilandengroep Ten Thousand Islands en Florida Bay.

Praktisch
De Everglades kan je vanaf diverse ingangen bereiken. Afhankelijk van waar je komt (Naples, Miami of The Keys) kom je in een ander deel van de Everglades terecht.

Shark Valley Area
We beginnen ons bezoek via de Shark Valley Area. Hier kan je enkele korte trails maken, een fietstocht doen door het park of deelnemen aan een rondrit door het park met een ranger. Iets wat we dan ook doen, want deze rondrit, die 2 uur duurt, toont je reeds een mooi gedeelte van de Everglades, en de informatie die er gegeven wordt is van heel goede kwaliteit. We zien er diverse vogelsoorten, alligators, vissen en zeldzame bouwwerken (nesten) gebouwd door alligators. Dit is trouwens een van de beste punten om alligators in het park tegen te komen.

Tevens doen we een korte wandeling, de Bobcat Boardwalk Trail. De wandeling is zo’n 500 meter lang en brengt je via een houten wandelpad midden in een moerasgebied. Er is kans op het zien van diverse watervogels, planten en natuurlijk alligators.

Flamingo Area
Nadien gaat de rit terug naar een ander deel van het park, de Flamingo Area. Het is hier dat je kanoboten kan huren en tevens enkele kleinere wandelingen kan doen. Wij gaan voor de Eco Pond wandeling, die gelegen is tussen het visitor center en de camping. Tijdens de wandeling heb je kans op het spotten van enkele unieke vogelsoorten en wandel je rond een meer. De concentratie aan muggen kan hier heel hoog zijn, dus neem je voorzorgen!

Net voor je de Flamingo Area binnenkomt (of verlaat) heb je het Royal Palm Visitor Center waar je 2 van de meest populaire wandelingen binnen het park kan doen, de Anhinga Trail en de Gumbo Lumbo Trail. De Anhinga trail loopt hoofdzakelijk langs een netwerk van houten planken boven het moerasgebied en hier heb je tevens heel veel kans om alligators te zien. Dit is ook een goede plaats om de Anhinga vogel, maar liefst 90 cm groot, zwart gekleurd en met hele lange nek te spotten.

Ook nog interessant om mee te nemen is de Pa-hay-okee-overlook wandeling die je kan vinden via een afslag van de Rock Reef Pass. Deze wandeling, is aangelegd op een gebied die iets hoger ligt dan de moerassen en je aldus een prachtig zicht biedt op de omgeving.

Actief de Everglades bezoeken: Je kan op diverse manieren buiten de aangegeven wandelingen het park bezoeken. Zo kan je fietsen, maar ongetwijfeld denk je ook aan kanovaren of een rit met een powerboat te doen. We gaan je hier dan ook ontgoochelen. Powerboats zijn verboden in het Nationale Park wat ze je ook ter plaatse willen doen geloven. Wel is het toegelaten om op de rand van het gebied met zo’n boot mee te varen. Overal langs de wegen (die naar het park leiden, maar er dus niet in!) kan je deelnemen aan zo’n rit.

Wat betreft het kanovaren heb je meer mogelijkheden. Zo kan je her en der met een kano varen op aangegeven plaatsen maar … dan heb je een eigen kano nodig. Ter hoogte van het Flamingo Area kan je er echter wel een paar huren en hier starten ook enkele tochten dwars door het moeras. De route staat aangegeven via markeringen op de takken van de bomen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen