menu

ETA Canada aanvragen

Met een ETA Canada kan je met een gerust hart afreizen naar Canada. Met de ETA, Electronic Travel Authorisation, heb je toegang om Canada te betreden per vliegtuig. Dit wordt verplicht gesteld en gekoppeld aan je paspoort. De ETA is dan geldig voor vijf jaar, maar wanneer je paspoort verloopt is de ETA ook direct niet meer geldig.

eta_canada_aanvragen

ETA Canada is eenvoudig in vier stappen online aan te vragen
De ETA Canada kan eenvoudig in vier stappen online worden aangevraagd. Belangrijk is dat je bij de aanvraag alle persoonsgegevens correct invult. Alle gegevens dienen dan ook correct uit het paspoort worden overgenomen. Daarnaast dient het paspoort geldig te zijn tot het einde van je verblijf in Canada. Bij werkgever gegevens vul je, je beroep en het beschikbare budget voor de reis in. Tevens zal je nog een aantal achtergrondvragen worden gesteld met betrekking tot je verleden en gezondheid. Dit zijn verplichte voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Geen ETA Canada nodig bij reizen over zee of over land
De ETA Canada is alleen bestemd voor toeristische en commerciële reizen per vliegtuig. Ook als je op doorreis gaat via Canada is een reistoestemming noodzakelijk. Bij aankomst dien je in het bezit te zijn van een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij. Wanneer je over land of over zee naar Canada reist, dan heb je geen ETA Canada nodig. Tevens die je in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Aanvraag van een ETA reisdocument wordt altijd zorgvuldig gecontroleerd
De ETA Canada kan online aangevraagd worden en betaald worden met iDeal, Mister Cash/Bancontact, Mastercard, Viscard en eMaestro. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding. De aanvraag wordt altijd dubbel gecheckt, zodat er geen fouten ontstaan. Zo ben je altijd verzekerd van een geldig ETA reisdocument. Wanneer er sprake is van een vertraagde goedkeuring, dan wordt je reistoestemming automatisch via het systeem naar je e-mail gestuurd.

Reistoestemming dient geldig te zijn tijdens verblijf in Canada
De geldigheidsduur van een ETA Canada is vijf jaar en gaat direct in op het moment dat deze is goedgekeurd. Met de ETA mag je maximaal zes maanden aaneengesloten in Canada verblijven, waarbij de uitkomst nog anders kan zijn als een douaneambtenaar dit bij aankomst aangeeft. De reistoestemming dient tevens geldig te zijn gedurende het verblijf in Canada. Je mag zo vaak als je wil Canada in reizen tijdens de geldigheidsperiode, waarbij je paspoort op de vertrekdatum nog minimaal een dag geldig moet zijn. Wanneer de gegevens op de ETA niet overeenkomen met de gegevens op het paspoort dan kan je het land worden uitgezet. Het is dan ook erg belangrijk dat je bij een aanvraag de gegevens correct en zorgvuldig overneemt van het paspoort. Voor een voorspoedige reis en verblijf vraag je dan ook een ETA Canada aan, waardoor zes maanden lang kunt genieten van het prachtige Canada.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen