menu

Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten

ESTA Amerika aanvragen

Wie naar de Verenigde Staten wil afreizen zal daarvoor een ESTA moeten aanvragen. Deze Electronic System for Travel Authorization heb je nodig als je naar de VS reist. De ESTA heb je nodig als je over zee of over land reist. Teven moet je land van herkomst vallen onder het Visa Waiver program. De ESTA kan gebruikt worden voor tijdelijke zakenreizen of wanneer je als toerist de VS bezoekt voor maximaal 90 dagen. Ook wanneer je op doorreis bent en je reist via de VS zal je een ESTA moeten aanvragen.

In vijf simpele stappen een ESTA aanvragen
Via vijf simpele stappen kan je een ESTA aanvragen via E-visums.be. Bij de eerste stap dien je, je paspoortgegevens correct over te nemen. Daarbij dient het paspoort wel geldig te zijn en mag het absoluut niet verlopen zijn. Eventueel kan je, je werkgever gegevens bekend maken, maar dat is niet verplicht. Dit geldt ook voor het contactpunt of je adresgegevens. Tenslotte krijg je een aantal veiligheidsvragen, deze hebben betrekking op het verleden en je gezondheid. Dit zijn alle verplichte voorwaarden waaraan je moet voldoen.

ESTA is voor twee jaar geldig
Wanneer je een ESTA hebt aangevraagd, dan is deze voor de duur van twee jaar geldig. Vervalt je paspoort binnen twee jaar, dan is de ESTA tot die datum geldig. Je dient dan opnieuw een aanvraag te doen. In het bezit van een ESTA mag je zelf weten hoe vaak je naar de VS reist, maar mag je dit maximaal 90 dagen doen. De ESTA geeft je geen gegarandeerde toegang tot de VS, de douane zou nog gegronde redenen kunnen hebben om je niet toe te laten.

Zorg voor het vroegtijdig aanvragen van een ESTA
Het is verstandig om een Visum Amerika aanvragen bij E-visums.be op tijd aan te doen. Doe dit minimaal 72 uur voor aanvang van je reis. Reizigers die op zoek zijn naar onmiddellijke toestemming worden bijgestaan met een aangeboden service. Een ESTA kan vaak betaald worden met iDeal of met een creditcard. Naast het digitaal aanbieden van de ESTA kan dit ook per post gedaan worden. Als de goedkeuring vertraging oploopt, dan krijg je hiervan een automatische e-mailbevestiging. Een waarschuwing volgt bij het ingaan van de laatste maand van de ESTA, waarbij altijd een dubbele controle plaatsvindt.

Zorg met ESTA voor een aangenaam verblijf in de VS
Je kan niet alleen voor jezelf een ESTA aanvragen, maar ook voor meerdere personen. Wel is het dan nodig om een ESTA reistoestemming te verkrijgen van elk persoon apart. Alle persoonsgegevens dienen correct te worden ingevuld, zo kunnen eventuele misverstanden voorkomen worden. Eenmaal een correcte aanvraag ingevuld, dan kan je een ESTA aanvragen voor meerdere personen. Denk bijvoorbeeld aan familiedelen waarmee je op reis gaat naar de VS. Met een ESTA op zak veraangenaam je, je verblijf in de VS en kan je volop onbezorgd geniet van je reis.

Zoek je informatie over ESTA Amerika dan kijk je best eerst even op E-visums.be

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen