menu

Engelenburcht Rome

Deze burcht is het oorspronkelijke mausoleum (Moles Hadriani, het gevaarte van Hadrianus) van keizer Hadrianus en het werd gebouwd tussen 123 en 139 onder leiding van de architect Decrianus. Het bouwwerk was samengesteld uit een vierkante sokkel van 84 meter hoogte en daarop stond een cilinder met een diameter van 64 meter.,

Ook deze burcht dankt zijn uiteindelijke naam aan de legende dat in 590 de aartsengel Michaël zou verschenen zijn boven op het mausoleum. Hij zou zijn zwaard in de schede gestoken hebben wat betekent dat de gebeden om een einde te maken aan de pestepidemie, gehoord zouden zijn.

Later liet Paus Paulus III een marmeren beeld maken van deze aartsengel. Het werd ontworpen Raffaelo da Montelupo. Nog later werd het vervangen door een bronzen versie, gemaakt door de Vlaamse Pieter Verschaffelt. Paus Nikolaas III was bezorgd om de veiligheid en liet daarom in 1277 een doorgang (de Passetto) bouwen. Deze wordt ook wel de Corridoio genoemd.

Je hebt er misschien al over gelezen ook, want deze wordt vernoemd in het boek ‘Het Bernini Mysterie’ van Dan Brown. Het was een brug die een verbinding was tussen het Vaticaan en de veilige burcht die uitkwam op de Aureliaanse Muur. De paus kon nu veilig schuilen in de burcht met zijn schatten wanneer er gevaar dreigde.

De burcht werd dus ook gebruikt als pauselijke schatkamer. In 1933 werd het een museum. In de 58 zalen wordt de geschiedenis verteld. Er is eveneens een kapel te bezichtigen die ontworpen is door Michelangelo, en de originele marmeren engel is ook hier te vinden.

Het graf van Hadrianus is ook te bezoeken, en wie de originele schatkist wil zien waarmee geld van en naar het Vaticaan werd vervoerd, komt hier ook aan zijn trekken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen