menu

Engelenbrug Rome

Deze brug is een van de mooiste bruggen van Rome en vormt de verbinding tussen de beroemde Engelenburcht en de andere zijde van de Tiber. Kijk maar goed rond, want volgens de legende zou hier in 590 een engel het einde van de pestepidemie aangekondigd hebben, wat meteen de naam van de brug (Ponte Sant’Angelo) kan verklaren. Je weet nooit dat de engel beslist om terug te keren.,

De Engelenbrug dateert uit 134 en is gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus. Vroeger werd ze dan ook Pons Aelius genoemd, de achternaam van Hadrianus. Ze wordt ondersteund door drie centrale pilaren die nog origineel zijn.

In het jaar 1527 gaf Paus Clemens VIII de opdracht om de standbeelden van Petrus en Paulus op de brug te plaatsen. Later kwamen de beelden van de aartsvaders, de evangelisten en ook nog Adam, Noah, Abraham en Mozes daar nog bij, maar deze waren al snel vervallen dat Paus Clemens IX besloot in te grijpen.

Hij gaf de beroemde beeldhouwer Bernini de opdracht om tien nieuwe engelenbeelden te vervaardigen. Het resultaat was dat Bernini zelf slechts twee beelden maakte, die de paus zo mooi vond dat hij dacht, waarom ze niet zelf houden?

De engelenbeelden terug te vinden op de brug werden in de 17de eeuw gemaakt door Bernini’s leerlingen maar wel naar het ontwerp van hun meester. Ze dragen allemaal werktuigen die het martelaarschap van Christus weergeven.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen