menu

Elektrische Museumtramlijn Amsterdam

In een stad zo druk, massaal, snel en modern als Amsterdam, is het een verademing om even aan alle hectiek te ontsnappen en een ouderwets ritje te maken in de Elektrische Tram die eens écht dienst deed in de stad.,

Dit is nu mogelijk gemaakt door het EMA (Elektrische Museumtramlijn Amsterdam) die een aantal ouderwetse trams dusdanig heeft gerestaureerd dat ze nu kunnen rijden tussen het Haarlemmermeerstation, Amstelveen en Bovenkerk.

De Elektrische Museumtramlijn is de alleroudste tram van Nederland en de enige tram uit die tijd die nog door de stad rijdt. Het is het enige deel van de Haarlemmermeerspoorlijn, die vroeger passagiers uit Amsterdam en omstreken naar hun plaats van bestemming bracht, dat nog over is.

Zoals de organisatie van de tramritjes zelf zegt, is het veel leuker om zelf in een ouderwetse tram te rijden, zoals uw opa of oma misschien nog wel gedaan heeft, dan om slechts het stilstaande tramtoestel te bekijken in een stoffig museum.

Door middel van korte verhalen die verteld worden tijdens de rit, kunt u zich goed een beeld vormen bij het Amsterdam waardoor de tram in oorspronkelijke staat gereden moet hebben.

De tram rijdt helaas maar op beperkte dagen tijdens het jaar. Op alle zondagen tussen april en oktober is er een dienstregeling met steeds ritjes van 20 á 30 minuten per keer, en er worden af en toe ook speciale themaritten verzorgd.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen