menu

Eléctrico 28 Lissabon

Lissabon staat bekend om zijn vervoer met de Eléctrico 28. Het brengt de reiziger naar vier van de zeven toppen waarop Lissabon staat. Voor bezoekers, die een goede indruk van de historische stad van Lissabon willen hebben, is het vervoer met deze typische kleine trolley, zeker aan te bevelen.,

De eerste (Eléctrico) trams werden in 1873 ingevoerd door een openbaarvervoersbedrijf “Rail” genaamd. Zij liepen door nieuwe routes door de stad. Hoewel de meeste lijnen in de loop der jaren verdwenen zijn, wordt van Lijn 28 nog steeds gebruik gemaakt.

Het voertuig is zodanig gerenoveerd, dat het zijn schoonheid van vroeger heeft behouden. Deze tram leidt langs allerlei pittoreske gedeeltes van Lissabon, waaronder het schitterend oude gedeelte Alfama. Vanuit het centrum beklimt de tram een forse heuvel, waar het zich een weg baant door steile, smalle straatjes, om te eindigen in de buurt van het beroemde Castello de Sao Jorge. Een ritje met deze tram is eerder uitgeroepen tot één van de 1000 ultieme reiservaring.

 Wilt u de halte van het kasteel niet missen, stap dan bij het platform, met uitzicht over de Taag, uit. De trams zijn vaak overvol. Soms hangen mensen, al reizend, aan de buitenkant van de tram mee. Regelmatig hoor je de bel van de tram gaan. Hiermee wordt het verkeer gewaarschuwd of aangegeven dat de tram een stop nadert.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen