menu

El Malpais National Monument

New Mexico staat bekend om zijn vulkanische monumenten en op die regel is El Malpais National Monument zeker geen uitzondering. Dit monument is een spectaculair stukje natuurlijke chemie en zal menige mensen verrassen met zijn sterke biodiversiteit.,

Naast natuur herbergt dit fenomeen ook Indiaanse en Europese cultuur, gewaarborgd door de Zuni, Acoma en Laguna stammen.

De beste manier om het charismatische aura van dit monument te proeven en te beleven is te voet. Mensen die via de Chain of Craters Scenic Byway een wandeling aandurven zullen in de West Malpais Wilderness beloont worden met prachtige en unieke omgevingen. Verder kan men El Malpais ook met de auto bezoeken en daarbij mag men de El Calderon Area en de Big Tubes Area zeker niet overslaan.

Naast een fotogeniek talent is dit monument ook een plek met een heuse geschiedenis, met in het centrum van de aandacht de vulkanische activiteiten en de gloeiende lavastromen.

De prehistorische vulkaanwoede zorgt nu voor unieke communes van dieren en planten. Verder heeft ze van deze streek een uitdagend landschap gemaakt dat voor de mens een belangrijke rol heeft gespeeld. Zowel Indiaanse als Europese geschiedenis ligt hier verspreid, een voorbeeld daarvan zijn de vele goedbewaarde Indiaanse artefacten die zijn teruggevonden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen