menu

Eindelijk zon en prachtig zicht

Vandaag beklim ik voor de derde en laatste keer de Mont Ventoux vanuit Sault. Daarvoor moet ik eerst naar Flazan en de Gorges de la Nesque rijden. Het wordt een rit van 92 km en eentje uit de duizend.

Na een stevig ontbijt zet ik aan richting Flazan. Afwisselend vals plat en wat afdalingen brengen mij aan de voet van de Gorges de La Nesque. Vanaf hier is het klimmen tot bijna in Sault. Het is echter nooit steil en het zicht is schitterend. De weg draait en keert en telkens opnieuw zijn de panorama's prachtig.

Even voor Sault mag je wat dalen, doch dat is slechts van korte duur. Sault ligt op 700 m hoogte en de beklimming is 22 km lang. Reeds van in het begin loopt het super en het is nooit echt steil. Ik schakel met momenten zelfs groter en moet mij intomen voor mogelijke stukken die nog komen. De snelheid ligt vaak tussen de 15 a 20 km/u zodat ik relatief vlug aan Chalet Reynard kom.

Van hieruit is het stuk mij bekend en vermits ik mij nog super voel, loopt het laatste stuk ook beter dan de eerste keer. Het is intussen broeierig heet en vanaf Sault word ik vergezeld van de volgwagen met Veerle. Ze voorziet mij opnieuw van volle drinkbussen.

Terwijl ik mij onder een blauwe hemel naar boven duw, passeer ik tientallen andere wielertoeristen. Boven tref ik Veerle terug en is het drummen om foto's te kunnen nemen. Het is hier vandaag bijna een Vlaamse kermis met stalletjes en een komen en gaan van menige wielertoeristen.

Na van het uitzicht te hebben genoten, zetten we beiden de afdaling in en met een weinig verschil treffen we mekaar aan bij de tent. Het fietsgedeelte zit er op maar de Provence mag ons nog hier en daar verwachten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen