menu

Een wereldreis uitstippelen: waar begin je precies?

Nu het maken van een wereldreis steeds hoger op menig bucketlist staat, groeit het aantal wereldreizen dat gemaakt wordt gestaag. Hoewel het maken van een wereldreis een geweldige ervaring is, komt er ook een hoop bij kijken. Zo is het praktisch om een realistisch budget op te stellen, diverse verzekeringen af te sluiten en mogen vaccinaties ook niet vergeten worden. Maar waar begin je precies?

Een wereldreis uitstippelen waar begin je precies

© Pixabay.com

1. Stel een globaal reisplan op

Om te beginnen is het maken van een globaal reisplan voor je wereldreis een vereiste. Waar wil je heen? Wat bereid je van te voren voor? Wat wil je zien? Allemaal vragen die vroegtijdig beantwoord dienen te worden voor een soepel verloop van je reis. Ook is het belangrijk om een tijdsbestek voor je wereldreis te bedenken. Wil je een jaar weg, kies je voor een half jaar of ga je voor de reis om de wereld in 80 uur? De gids van ‘de reis om de wereld in 80 uur’ vergelijkt onder anderen de afstand van de reisduur middels verschillende vervoerswijzen, waarover je meer leest in de informatie van Betway online casino. Handig!

2. Bedenk een budget

Gaat je voorkeur uit naar een luxe verblijf in diverse hotels? Of wordt de reisfanaat in jou blijer van budget backpacken? Hoewel beide opties verschillende voordelen met zich meebrengen, is het te allen tijde van belang om een realistisch budget op te stellen. Waar de ene reiziger zijn buik graag vult met een simpel broodje pindakaas, dineert de ander liever in een chique restaurant bij zonsondergang. 

3. Sluit de juiste reisverzekeringen af

Wanneer je langer dan 60 dagen op reis gaat, heb je reisverzekering nodig ter aanvulling op je basisverzekering! Je weet immers nooit wat voor onverwachte wendingen jouw reis om de wereld teweeg kan brengen. Je kunt kiezen voor een ‘lang op reis’-verzekering, maar ook een doorlopende reisverzekering kan een goed idee zijn. In het geval van een doorlopende reisverzekering ben je voor de komende 180 dagen verzekerd en weet je dus vrijwel zeker dat je goed zit.

Een wereldreis uitstippelen waar begin je precie

© Pixabay.com

4. Vaccinaties nemen

Tijdens je wereldreis bestaat de kans dat je een vervelende infectie oploopt. Om dat te voorkomen is het belangrijk om de juiste vaccinaties te nemen, die verschillen per land en  werelddeel. Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt, wordt hiervan vaak een groot gedeelte, en soms zelfs alles, vergoed. Zo niet, better be safe than sorry! Op reisprik.nl lees je welke vaccinaties voor jou van toepassing zijn.

5. Medicijnen regelen

Gebruik je thuis medicijnen? Zorg ervoor dat je, indien je deze medicijnen doorgaans je reis ook nodig hebt, een voorraadje voor de komende dagen, weken of maanden hebt liggen. Zo weet je zeker dat je niet in nood komt te zitten. Houd er hierbij wel rekening mee dat het praktisch is om dit soort taken niet uit te stellen tot het laatste moment, want de apothekers hebben niet altijd voldoende liggen om jou te voorzien van je medicatie voor een volledige wereldreis. 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen