menu

Een rondreis door Nieuw-Zeeland: tips en routeplanning

Nieuw-Zeeland is een geweldige bestemming. Maar een gewone vakantie naar Nieuw-Zeeland is eigenlijk niet gaaf genoeg. Als je maar op een plek blijft dan mis je nog zoveel van dit prachtige land. Een rondreis door Nieuw-Zeeland is een veel beter idee! Dan hoef je niet te kiezen tussen alle mooie dingen in Nieuw-Zeeland, dan kun je het allemaal zien! Klinkt dat als muziek in je oren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek. Boek jij die tickets Nieuw-Zeeland maar vast, want na het lezen van deze blog ben je helemaal klaar voor een geweldige rondreis.

Een rondreis door Nieuw-Zeeland tips en routeplanning

© Pexels.com

De beste tips om van jouw rondreis een spetterend succes te maken

Bij een rondreis is een goede voorbereiding heel belangrijk. Door je goed voor te bereiden zorg je dat er tijdens de reis niets fout kan gaan: een goed begin is het halve werk. Ten eerste moet je nadenken over het seizoen waarin je naar Nieuw-Zeeland gaat. De lente tussen september en november en de herfst, tussen maart en mei, zijn fijne seizoenen om te reizen. Het is dan relatief rustig en het weer is dan ook heerlijk. Wees ook lekker flexibel in je rondreis, neem de tijd om je omgeving uitgebreid te verkennen. In Nieuw-Zeeland is overal wel iets moois te zien, dus je kunt eigenlijk geen fouten maken. Vergeet absoluut je wandelschoenen niet mee te nemen. Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige wandelpaden en geloof maar dat je die absoluut niet wilt missen. En uiteraard mag je camera ook niet ontbreken tijdens zo’n reis.

Een rondreis door Nieuw-Zeeland tips en routeplanning

© Pexels.com

En vervolgens de routeplanning 

Als je de voorbereidingen hebt getroffen, dan kun je beginnen met de routeplanning van je Nieuw-Zeeland vakantie. Begin je avontuur in de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland. Hier kun je allerlei leuke dingen doen zoals shoppen, eten, musea bezoeken en lekker wandelen. Als jullie eenmaal zijn bijgekomen van de reis en alles gezien hebben in Auckland, kunnen jullie door naar de Coromandel Peninsula. Hier vind je prachtige stranden en warmwaterbronnen. Heerlijk om even bij te komen na de drukte van de stad. Verken de Maori-cultuur in Rotorua en ga hiken in Tongariro National Park. Wellington is ook zeker een bezoekje waard. Een leuke stad waar jullie weer even onder de mensen kunnen komen na wat ontspanning in de natuur. Als jullie nog niet uitgewandeld zijn is Abel Tasman National Park ook heel erg mooi om te bezoeken. Als knallende afsluiting is het absoluut een aanrader om een cruise te maken door Milford Sound. Hier kunnen jullie prachtige fjorden en watervallen bewonderen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen