menu

Een reis doorheen het Europese wijnlandschap

Heb je plannen voor een culinaire reis? Ga dan zeker eens langs bij Noord-Italië en Oostenrijk. Niet alleen kan je er genieten van prachtige ongerepte natuur, imposante bergen en hippe steden, je kan er ook heerlijke wijn proeven. Onze eerste stop zijn de wijnheuvels van Wenen.

© unsplash.com

Weense lekkernijen met lokale wijn

Wenen, of Vien of Vienna, is niet voor niets de grootste stad van Oostenrijk. Aan de oevers van de Donau vind je een imposante stad met een rijke geschiedenis aan opera, klassieke muziek, architectuur en een levendige culinaire cultuur. Wist je dat Wenen een lange koffietraditie kent? Zo vind je er honderden koffiehuisjes waar je kan smullen van een lekkere sachertorte, Weense koffie en kan ontsnappen aan de drukte van de stad met een goed boek. Aan de rand van Wenen vind je dan weer grote wijnheuvels, zoals de Nussberg. Ga hier zeker langs voor een culinaire avond met lokale Oostenrijkse wijn. Deze wijn kan je drinken in de lokale ‘Heuriger’, kleine tavernes waar lokale wijnmakers hun wijn schenken. Het zijn typische Oostenrijkse cafeetjes, met de welbekende ‘Gemütlichkeit’ en Oostenrijkse muziek. Perfect reisidee, toch?

In Oostenrijk vind je vooral wijnen gemaakt van de druif Grüner Veltliner, maar wijnhuizen verbazen ook met andere soorten wijnen. Denk aan complexe rode wijnen gemaakt van Merlot, of een volle rode wijn met Blaufränkisch, het blauwe druivenras van het Burgenland ten zuiden van Wenen.

Tijdens onze culinaire reis, rijden we verder richting het noorden van Italië, hét land van wijn en spijs. Daarbij staan we even stil bij Trentino, Zuid-Tirol.

Genieten van unieke smaken uit het berglandschap in Trentino

Iedereen kent Toscane, Sicilië en Piemonte omwille van zijn wijn, maar ken je ook het prachtig gebied aan de Zuidkant van de Alpen? Hier vind je erg unieke Italiaanse wijn: door het wisselend klimaat, met warme en vochtige zomers, en ijskoude temperaturen in de winter, en de minerale bodem, creëren ze in Trentino één van de meest heerlijke witte wijnen in Europa. De druiven van Zuid-Tirol zijn erg uiteenlopend: denk aan de bekende Gewürztraminer, Sauvignon en Chardonnay.

Vanuit Trentino reizen we verder naar Piemonte, de bekende wijnregio rond Turijn in het Noordwesten van Italië. Het is de perfecte regio om wat nieuwe wijnsoorten te ontdekken, met wel meer dan 50 wijnrassen. Onze tips? Bestel een heerlijke Barolo in één van de vele authentieke wijnbarretjes in Turijn, geniet van het imposante zicht op de bergen en droom weg bij de Italiaanse geuren en smaken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen