menu

Een geologisch wonder – het stenen woud

We maken een lange wandeling tussen de rotsen. We zien enkele Chinese dames op hoge hakken de rotsen trotseren, maar als je echt de rotsen op wilt klimmen, dan draag je toch beter stevige wandelschoenen. Miljoenen jaren geleden is het gesteente afgezet in een ondiepe koraalzee. Daarna werd het door ondergrondse krachten omhoog gestuwd en begon de erosie door water en wind. De rotsen van dit karstgebergte lijken op bomen en over dit woud bestaan vele legenden.

Vrijwel elke bergtop en rots in het woud heeft hier een eigen naam. Ze klinken allen even poëtisch zoals “Moeder en zoon aan het wandelen”, “Olifant” en “Neushoorn die naar de maan kijkt”. Onderweg zien we een aantal vijvers, paviljoenen en grotten. Ook beklimmen we het hoogste punt, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over het Stenen Woud.

,Het is twee uur rijden met de minibus naar het Stenen Woud; een geologisch wonder van grillig gevormde kalkrotsen. Het Stenen Woud is de moeite waard. De kunstmatig aangelegde ingang van het park doet wel wat afbreuk aan al dat natuurschoon. Het lijkt of we naar een pretpark gaan. Aan de ingang van het park verzamelen enkele sani-mensen, één van de minderheidsgroepen die leven in de omgeving van Kunming.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen