menu

Ecomare op Texel bekommert zich om de zeehonden

Ecomare is voor sommige toeristen dé reden om het eiland Texel te bezoeken. Het is een natuurmuseum dat helemaal draait om alle natuur en dieren die op Texel te vinden zijn, met speciale aandacht voor zeehonden.

Ecomare op Texel bekommert zich om de zeehonden

© Reisfanaten.be

In het museum kunt u leren hoe de natuur op Texel is geworden zoals hij nu is. Ook krijgt u veel informatie over de Noordzee en de invloed hiervan op het Texelse gebied.

Zoals gezegd is Ecomare het meest bekend omwille van de zeehonden. In het museum kunt u ze bekijken terwijl ze eten, rondzwemmen en soms kunt u zelfs mee op excursie om een paar zeehonden die in het centrum bijkwamen, weer terug uit te zetten in de Noordzee. De zeehondenopvang bestaat al meer dan vijftig jaar.

Ecomare op Texel bekommert zich om de zeehonde

© Reisfanaten.be

Achter Ecomare ligt een vogelopvang en het Duinpark, een stuk omheind duingebied waar u mooie wandelingen kunt maken. Naast alle pracht en praal in en om het museum, is er ook nog de mogelijkheid om een wadwandeling te maken. Met een gecertificeerde wadloper maakt u dan een prachtige tocht over het wad bij Texel.

Een dagje naar Ecomare is zeer geschikt als u met kinderen op stap bent, zij mogen bijvoorbeeld de zeehonden voeren of kunnen gezellig spelen in de speelhoek.

Ontdek meer
Onze reisverhalen op Texel
Onze accommodatie op Texel
Bezienswaardigheden Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen