menu

Drijvende markten Bangkok

Drijvende markten zijn zowel voor toeristen als voor de plaatselijke bevolking een hele belevenis. Men kan deze Talaat Naam, zoals ze in Thailand genoemd worden, werkelijk vergelijken met de alledaagse markten op het vasteland: het enige verschil bestaat erin dat de verkopers hun goederen in een klein bootje etaleren in plaats van het traditionele marktkraam.,

Voor de rest lijken de drijvende markten zeer sterk op het beeld van een gewone markt: het is er zeer druk en het luide onderhandelen tussen koper en verkoper is er niet weg te denken.

Maar ook in Thailand hebben supermarkten een belangrijke plaats ingenomen, waardoor het belang van de drijvende markten over de jaren heen afgenomen is. Op de drijvende markten worden vooral etenswaren verhandeld, zoals bijvoorbeeld vers fruit en groenten, maar ook meer toeristgerichte producten.

De drijvende markten vinden plaats op de talrijke klongs (kanaaltjes) die Bangkok en haar omgeving rijk is. Er zijn verschillende tours mogelijk die meestal vroeg in de ochtend starten. Het bekendste voorbeeld is de Damnoen Saduak markt tour.

Damnoen Saduak is een stad die gelegen is op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Bangkok. In Bangkok zelf is er de Taling Chan markt die elk weekend geopend is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen