menu

Drijvende markt en folklore in Bangkok

Damnoen Saduak ligt zo'n 80 kilometer ten westen van Bangkok. Het laatste deel van de tocht wordt per longtail-boot afgelegd. Na een schitterende tocht langs de tropisch begroeide rivieroevers komen we aan bij de "Floating Market". Een kleurrijke, varende Thaise markt, waar in talloze bootjes allerhande lekkers en fraaie zaken te koop worden aangeboden. We zijn nog redelijk vroeg waardoor de toevloed van toeristen nog beperkt is, maar eenmaal 10 uur kan je er op de koppen lopen.

Toeristisch, maar zeer leuk is Rose Garden. Het is eigenlijk een show waarin je kennismaakt met het dagelijkse leven van de Thai en zijn cultuur. Je ziet hoe ze werken met olifanten, hoe een trouwceremonie eruit ziet en je krijgt een demonstratie van hun volksdansen; Voey dansen, Soeng Dans, Drum dans, Fingernail dans, Sword vechten en nog veel meer.

Alle voorstellingen worden gegeven in een grote tropische tuin, sommige binnen maar de meeste buiten. Zoals vaak worden er ook in zo’n shows mensen uit het publiek gevraagd en het duurt dan ook niet lang alvorens Filip op het podium staat.

Vermits het ondertussen al avond begint te worden besluiten we richting Bangkok terug te keren en ons klaar te maken om Pat Pong te bezichtigen. De avondmarkt in Pat Pong is erg populair bij toeristen. Je kan er op de koppen lopen en iedereen vergaapt zich aan de leuke koopjes en de vele namaakartikelen van bekende Europese mode-ontwerpers, illegale CD's en cassettes.

Het is het meest bekende uitgaansdistrict van Thailand. Pat Pong is ook berucht en beroemd omwille van zijn go-go bars, luxueuze nachtclubs en discotheken. Op de avondmarkt worden we steeds aangesproken om een show te gaan bekijken. We beslissen het erop te wagen. Vermits de ingang gratis is, kunnen we niet vlug genoeg bestellen en aan de prijs die we betalen is duidelijk een deel ingangsprijs verrekend. De show zelf is eigenlijk een opeenvolging van pussy-acts. Het is bijwijlen erg degoutant en vooral zeer vernederend voor de meisjes die het uitvoeren. Ik heb het eens gezien, maar daar zal het dan ook bij blijven.

,Bangkok is een stad die dag en nacht leeft en die steeds iets te bieden heeft. Voor vandaag hadden we de kerel, die ons gisteren naar de Ancient City had gebracht, terug gevraagd om ons naar de Floating Market en de Rose Garden te brengen. Hij wist de weg en wij moesten ons niet veel aantrekken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen