menu

Downtown Disney in Orlando – Florida

Downtown Disney zet ’s avonds de magie verder. Het is een grote boulevard van shops, restaurants en attracties gebouwd rond een meer. Heb je na een dagje plezier in een van de vele pretparken nog meer zin in magie dan zit je hier goed. Het geheel is opgebouwd rond 3 regio’s.

downtwon disney

Marketplace
Deze regio bevat hoofdzakelijk winkels. Je zal ongetwijfeld niet kunnen weerstaan om eens binnen te gluren in de grootste Disneywinkel ter wereld of een overheerlijk ijsje eten bij Ghirardelli. Hoewel het geheel vooral “Disney” is, viel ons het lego gebouw op. Duizenden stukjes, tientallen bouwwerken in lego, of zelf aan de slag gaan in het interactieve gedeelte waar we ons terug 10 jaar voelden.

???????????????????????????????

Pleasure Island
Hier zit je goed als je nog op zoekt bent naar een beetje nachtelijk vertier. De ene hippe dancing naast de andere zorgt voor een onvergetelijke nacht.

West Side
Dit gedeelte zal ongetwijfeld het meest je aandacht trekken. Er is de mogelijkheid om een heuse show van Cirque du Soleil te gaan bekijken of je kan je onderdompelen in de wereld van videospelletjes en interactieve games. 5 verdiepingen groot is het DisneyQuest dat je uren spelplezier garandeert. Je kan zelf een achtbaan of je eigen futuristische wagen bouwen maar je bent gewaarschuwd, er zijn kapers op de kust!

downtown disney disney quest

Nog een laatste tip
Er bevindt zich ook een Planet Hollywood restaurant binnen dit themapark. In een heuse wereldbol kan je genieten van een maaltijd tussen de vele kledingstukken, attributen of foto’s van filmsterren en dit in een heus disco-achtig sfeertje. Prijzen zijn niet duurder dan elders, alleen zal je een klein beetje geduld moeten hebben vooraleer die echte lekkere hamburger op je bord terecht komt.

downtown disney planet hollywood

Praktisch
Rond het themapark is heel wat parkeergelegenheid voorzien. De toegang is gratis, ongeacht of je nu al een disneypark bezocht hebt of niet. Het staat er los van. Reeds van mijlen ver staan overal verkeersborden die je naar alle gebieden binnen de wereld van Disney leiden.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen