menu

Downing Street Londen

Deze straat in Londen is vooral bekend door het huis op nummer 10. Sinds 1735 is 10 Downing Street namelijk de ambtswoning van de Britse premier. Enkele belangrijke politieke figuren woonden er zoals o.a. Winston Churchill en Margaret Thatcher. Het huis heeft drie overlappende functies. Het is de residentie van de Prime Minister maar ook zijn kantoor. Daarnaast is het ook de plaats waar hij zijn gasten ontvangt voor vergaderingen en recepties.

Downing Street Londen

© Pixabay.com

Sir George bouwde de straat. Daarom werd ze naar hem vernoemd. Hij was militair en diplomaat onder Oliver Cromwell. Vroeger droegen de huizen in deze straat willekeurig nummers. En ze waren vooral gekend volgens de namen of titel van hun bewoners. Downing Street was gedurende een hele tijd aan de buitenkant voor iedereen toegankelijk. Vandaag kan dit niet meer door veiligheidsredenen. Je kan de gebouwen alleen bekijken vanaf Whitehall.

Downing Street in Londen

© Pixabay.com

Het huis op 10 Downing Street heeft enkele interessante kamers. De entreehal is indrukwekkend en groter dan je op het eerste zicht zou denken. De Grand Staircase is enorm. Schilderijen van alle eerste ministers in chronologische volgorde sieren er de muur. Vroeger werd de White Drawing Room gebruikt als privéplaats door de minister en hun vrouw. Vandaag dient ze vaak als achtergrond bij tv-interviews. Ook vergaderingen met het personeel vinden er plaats. De naam van de Terracotta Room verandert naargelang de kleur waarin hij geschilderd is. Margaret Thatcher transformeerde bijvoorbeeld de Blue Room naar de Green Room. Andere kamers in het huis zijn de Pillard Room, 2 eetkamers en een bureau. Natuurlijk is er ook een verzorgde tuin.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen