menu

Doorheen de doolhof van Girona

Net over de Pyreneeën bewaakt de Spaanse stad Girona de oversteekplaats van de Onyarrivier. Die strategische ligging was haar kracht maar ook haar noodlot want ze kreeg tal van belegeringen te verduren. Maar ze deed haar plicht en beschermde met alle krachten en plichten de brug over de Onyar.

Die kan je nu oversteken om van het moderne stadsgedeelte naar de middeleeuwen te wandelen. Langs de barokke gevel van de kathedraal en vervolgens de wirwar van kronkelstraatjes in waar het verleden nog steeds huist en tal van herinneringen oproept..

De muren vertellen de verhalen van het vroegere stadsleven. Met een pak hartstocht en drama ook, hoe dieper je onderduikt in de Call, de vroegere jodenwijk die Girona met heel veel zorg heeft gerestaureerd. Zo kwam een verrassende doolhof van smalle steegjes en lommerrijke binnenpleintjes te voorschijn. En dat bleek meteen een van de best bewaarde erfstukken van de Spaanse middeleeuwen te zijn.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen