menu

Dit zijn de mooiste plekjes in Lombardije

Wie aan Italië denkt, denkt aan Lombardije. De streek ademt mode, industrieën en een bruisende economie. Echter is het ook een van de rijkste streken in Italië en is er meer te vinden dan alleen deze economie. De verschillende steden zorgen er immers voor dat jij de vakantie krijgt waar je al jarenlang naar uit hebt gekeken. Maar wat zijn dan de mooiste plekken van de streek? De beste plekken voor jouw vakantie lees je hieronder.

Rondom het Gardameer genieten

Een van de bekendste plekken in Lombardije is de stad Milaan. Ieder jaar gaan er veel toeristen richting de stad voor het ontdekken van alle bezienswaardigheden die je hier kunt vinden. Denk daarbij aan de Dom, waar je jouw ogen uitkijkt. Echter kun je ook dichter bij het Gardameer jouw vakantie doorbrengen. De meest bekende steden hier zijn Tremosine, Desenzano, Limone sul Garda a Sirmione. Alle Sirmione informatie zal jou laten zien dat dit gebied niet meer mag ontbreken tijdens jouw vakantie en welke bezienswaardigheden je hier nog kunt ontdekken.

Steden met een rijke geschiedenis

Een ander gebied waar je jouw ogen uitkijkt, is Pavia en de Certosa. De vroegere hoofdstad van het Lombardische Koninkrijk kent alle sporen uit het rijke verleden en dit begint al vanaf de overdekte brug. In de stad vind je onder andere het Castello Visconteo, de Kathedraal en het Piazza della Vittoria. Bergamo is ook een van de oudere steden van de streek en kent sporen van Romeinen, Kelten en Etrusken. Beide delen van de stad zorgen ervoor dat jij een goede indruk krijgt van de stad.

Genieten bij Lago Maggiore

Er is echter nog veel meer in Lombardije te ontdekken. Denk aan Lago Maggiore, het meer waar je rustig rond kan lopen en waar je ook meerdere steden in de omgeving hebt. Zowel voor de actieve mensen als mensen die voornamelijk voor de rust komen biedt dit gebied een uitkomst. Jij zorgt ervoor dat je jouw vakantie helemaal inricht zoals jij dit wenst te hebben en waarvan jij denkt dat het een vakantie is die voor het gehele gezin een goede ervaring geeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen