menu

Dio Padre Misericordioso-kerk Rome

Deze recent gebouwde kerk is gelegen in de wijk Tor Tre Treste. Met wat fantasie zie je in deze moderne kerk de vorm van een boot. De zeilen (als je goed geteld hebt, zouden dat er drie moeten zijn) stellen de Heilige Drievuldigheid (Vader, Zoon en de Heilige Geest) voor.,

Ze werd gebouwd op aanvraag van paus Johannes-Paulus II en ingewijd in oktober 2003. De architect is Richard Meier die vooral bekend staat om zijn gebruik van licht en de kleur wit. Zijn naam kan je ook kennen van gebouwen als het Stadhuis van Den Haag en het Museum Voor Hedendaagse Kunst in Barcelona, die hij eveneens ontworpen heeft.

Hoewel je het niet meteen zou zeggen is de kerk toch vooral opgetrokken uit beton. Daarop is echter een speciaal materiaal aangebracht dat de kerk wit moet houden. Er kan plaats geboden worden aan ongeveer 8000 mensen. Het glazen dak laat uiteraard veel licht binnen en er is eveneens een tunnel van licht richting het kruis geconstrueerd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen