menu

Dinosaur National Monument

Dit monument is niet zomaar aan zijn naam gekomen. Het Dinosaur National Monument is een schitterende plek die in haar grond een rijke geschiedenis heeft verborgen. In de heuvels van het landschap zijn vele skeletten van dinosauriërs gevonden! Maar er is meer…,

Het heden heeft veel van vroeger verstopt onder de grond, maar tegelijk heeft het in Dinosaur National Monument ook iets blootgelegd. De rivieren die door het monument stromen, hebben op lange termijn diepe groeven in de grond gemaakt en zo zijn er fossielen boven gekomen van waterwezens die zo’n twee à drie maal ouder zijn dan de dinosaurussen!

Om het park te ontdekken zijn er een aantal avontuurlijke routes, waarvan Echo Park Road een favoriet is. De 21 kilometer lange route leidt tot diep in ‘backcountry’! Voordat men van plan is om deze weg af te leggen, is het verstandig om van te voren informatie aan te vragen voor de veiligheid van je reis.

Natuurlijk is er maar een echte manier om het canyon landschap van dichtbij te bezichtigen en dat is op de rivieren zelf. Een schitterend zicht en een machtig gevoel doen een kleine mens de ellenlange wateren bevaren! Om dit van te voren te regelen, kan men best contact opnemen met het park.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen