menu

Deira wijk

De Deira wijk is de oudste en drukste wijk in Dubai. Hij ligt ten Oosten van Bur Dubai en Dubai Creek. Hier zijn geen hypermoderne gebouwen te zien. Geniet daarentegen van de charme van traditionele winkels en gebouwen.

deira

Dat deze wijk ouder is, wil niet zeggen dat hier niks te beleven valt. Het is hier uitstekend golfen. En een boot huren om een tocht over de Creek te maken, behoort ook tot de mogelijkheden. Geïnteresseerd in cultuur? Dan is een bezoek aan Dhow Wharfage interessant. Bekijk hier hoe de traditionele schepen (dhows) geladen en gelost worden.

dhow wharfage

De verschillende Souks bieden genoeg inspiratie voor een heleboel shopplezier. Deze straatmarkten zijn gesorteerd naargelang hun aanbod. Op de Gold Souk wacht een ruim aanbod goud en prachtige sieraden om ontdekt te worden. Kleren worden aangeboden op de Textile Souk. De Spice Souk staat bekend om de heerlijke kruiden die er aan de man gebracht worden.

spice souk

Op zoek naar iets moderner vertier? Festival city biedt plaats aan ongeveer 400 winkels en 12 bioscopen. En er is zelfs een bowlingbaan. Honger en dorst zijn hier onmogelijk door de aanwezigheid van ontelbaar veel cafeetjes en restaurants. ’s Avonds is een cruise door deze prachtige wijk een goed idee. Het feeërieke uitzicht van al die lichtjes zorgt voor een romantische afsluiter van een geslaagde dag.

Ontdek hier alles over onze citytrip naar het indrukwekkende Dubai
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Shoppen in Dubai
Topbezienswaardigheden in Dubai

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen