menu

De vuurtoren Texel

De vuurtoren, het kenmerk van Texel. Op Texels briefpapier, op Texelse websites en op folders over het eiland zult u vaak een klein rood vuurtorentje zien. Zoals de Eiffeltoren is voor Parijs, zo is de vuurtoren voor Texel een echt herkenningspunt.

De vuurtoren Texel

© Reisfanaten.be

Bovenin heeft u een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de rest van Texel, de vuurtoren staat namelijk op de noordpunt. Kijkt u verder naar het noorden, dat is er tot aan de Noordpool alleen maar zee. Op allerlei manieren een hele speciale locatie dus.

Speciaal aan deze vuurtoren is dat u hem zelf mag beklimmen. De klim bestaat uit zes hele steile wenteltrappen, zoals in alle originele vuurtorens. Op de weg naar boven kunt u genieten van verschillende presentaties.

Texel op de tandem onze eerste kennismaking met de Wadden

© Reisfanaten.be

U kunt goed zien hoe de toren in de oorlog beschadigd is geraakt. Op de vierde verdieping kunt u tussen de vooroorlogse muur en de verstevigde huls die er nu omheen staat, lopen. Voor deze klim is een goede conditie nodig, dus deze tocht is niet geschikt voor bejaarden, lichamelijk beperkten of zwangere vrouwen.

Kinderen mogen gratis mee naar boven om van het fantastische uitzicht bovenop te genieten. Let wel op, buiten het zomerseizoen is de vuurtoren niet elke dag geopend.

Ontdek meer
Onze reisverhalen op Texel
Onze accommodatie op Texel
Bezienswaardigheden Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen