menu

De vijf hoogtepunten van Lissabon die je niet mag missen

Of je er nu gaat op citytrip, zakenreis of Erasmusuitwisseling, iedereen is het er over eens: Lissabon is een geweldige stad! De hoofdstad van Portugal heeft dan ook heel wat te bieden. Wist je dat je ook taalreizen kan doen zoals die van EF Taalreizen en dat je ook kan Portugees leren in Lissabon in de EF Taalschool? Elke reden is goed om deze stad te bezoeken en wij lijsten graag enkele must-sees voor je op.

De vijf hoogtepunten van Lissabon die je niet mag missen

© Pixabay.com

Nationale Tegelmuseum (Museu Nacional do Azulejo)

Ben je al eens in Portugal geweest? Waarschijnlijk heb je dan ook de talrijke Portugese siertegels (azulejos) gezien op de voorgevels. Wist je dat Lissabon de meeste azulejos ter wereld bezit? Kijk goed om je heen als je door de smalle straatjes loopt. Bezoek het Nationale Tegelmuseum in het 16e-eeuwse klooster Convento da Madre de Deus. De grootste tegelcollectie ter wereld mag je zeker niet missen. Het museum laat je de historie van de tegel zien, van de 16e eeuw tot nu. Er zijn zelfs Hollandse tegels te bewonderen uit de 17e en 18e eeuw.

Wetenschapsmuseum (Pavilhão do Conhecimento)

Gaan je kinderen mee? Breng ook een middagje door in het interactieve wetenschapsmuseum op het terrein van Parque das Nações. Laat je verbazen door alle verbluffende experimenten. Jullie kunnen hier op een spijkerbed liggen of een tochtje maken met een vliegende fiets. Hoe bespeel je een harp zonder snaren? Hoe ontstaat een tornado? Informatief voor kinderen en volwassenen!

De vijf hoogtepunten van Lissabon die je niet mag misse

© Pixabay.com

Oceanarium (Oceanário de Lisboa)

Het oceanarium ligt in de buurt van het wetenschapsmuseum en is een ideale bestemming voor een regenachtige dag. Je kunt de kaartjes online kopen. De wanden van de toegangshal zijn bedekt met duizenden azulejos van zeedieren. In het oceanarium zijn er meer dan 500 verschillende zeedieren te bezichtigen, zoals zeeotters, zeepaardjes, pinguïns, octopussen en haaien. Een centraal gelegen en indrukwekkend aquarium wordt omsloten door enorme glaspartijen. Je loopt er langs en waant je op de bodem van de oceaan. Verder zijn er ook kleinere aquaria met onbekendere diersoorten. Heel bijzonder om te zien.

Hiëronymietenklooster (Mosteiro dos Jerónimos)

Het klooster bevindt zich in Belém, een stadswijk van Lissabon. Vermoedelijk is dit klooster gebouwd na Vasco de Gama´s succesvolle reis naar Indië. Mede door de uitzonderlijke bouwstijl maakt dit klooster deel uit van de werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van het Mosteiro dos Jerónimos, kun je terecht voor de allerberoemdste zoete gebakjes van Portugal: Pastéis de Belém. De banketbakkerij is te herkennen aan de blauwe luifels met de vermelding van Pastéis de Belém in witte letters. Het adres is: Rua de Belém 84. De zoete lekkernij wordt nog altijd gemaakt volgens een oud kloosterrecept. In 1837 zijn zij officieel begonnen met de verkoop van deze overheerlijke gebakjes. Warm uit de oven met wat kaneel en poedersuiker smaken ze het best.

De vijf hoogtepunten van Lissabon die je niet mag miss

© Pixabay.com

Lift van Santa Justa (Elevador de Santa Justa)

Vergeet niet dat Lissabon veel hoogteverschillen kent en neem goede schoenen mee. Gelukkig zijn er ook liften in de stad, zoals Elevador de Santa Justa. Deze lift brengt je van Baixa naar Carmo en trakteert je op een adembenemend uitzicht over Lissabon. Neem zeker ook de tijd om een tochtje te maken met één van de drie tramliften. Met deze tramliften hoef je de steile heuvels niet te voet te beklimmen en zo´n ritje is een ervaring op zich. Je kunt kiezen uit: Elevador da Gloria, Elevador do Lavra en Elevador da Bica. De liften staan op de nationale monumentenlijst.

Fijne tijd in Lissabon!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen