menu

De Verboden Stad in Hue

Vanuit het centrum van Hue is het een paar kilometer naar de Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad. Nadat je een toegangskaart gekocht hebt kun je een flinke wandeling doen binnen de muren van de stad.

Overal zijn restanten te vinden van gebouwen. Helaas is er nog maar weinig intact gebleven en de Verboden Stad in Hue is dan ook niet te vergelijken met de Verboden Stad in China.

Toen je de stad binnenkwam had je drie ingangen. Vroeger was de middelste ingang enkel bestemd voor de keizer, de anderen ingangen waren bestemd voor de burgerlijke en militaire mandarijnen. Eenmaal binnen heb je het Plein van de Grote Ceremoniën en het Paleis van de Opperste Harmonie. Pas hierna begint de eigenlijke Verboden Stad met hier en daar nog een bestaand gebouw maar veelal zijn er enkel nog wat ruines terug te vinden.

Een bezoek aan de Verboden Stad kost je ongeveer een halve dag. De wachtrijen om binnen te gaan zijn miniem. Je dient een toegangsprijs te betalen en extra kosten worden aangerekend voor camera's en fototoestellen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen