menu

De Slufter op Texel: een uitzonderlijk natuurgebied

Vraag iemand op Texel waar de Slufter is, en hij of zij zal het u zeker kunnen vertellen. De Slufter is één van de meest bekende natuurgebieden op Texel. Het is een brede duinvallei die door een gat in de duinen direct in verbinding staat met de Noordzee.

De Slufter op Texel een uitzonderlijk natuurgebied

© Reisfanaten.be

Dit betekent dus dat hij elke dag een paar keer vol- en weer leegloopt, bij hoog- en laagwater. Een bezoekje aan de Slufter is een hele speciale manier om te kijken hoe het van eb weer vloed wordt. U kunt hier tevens heerlijk wandelen in de frisse zeelucht van Texel, want naar de Slufter zijn heel veel wandelpaden beschikbaar.

In de herfst en winter is de Slufter op haar ruigste, u ziet hoe het water met natuurgeweld terug de duinen inloopt. Komt u in de herfst, dan ziet u dat de Slufter roodgekleurd is, vanwege al het aangespoelde zeekraal. In de lente en de zomer is de Slufter een prachtig zacht paars, vanwege alle bloemetjes die er in die tijd in groeien. Dat paars komt van de plant Lamsoor. Die plant komt in de rest van Nederland weinig voor, maar in de Slufter verkijkt u uw verstand als u ziet hoeveel er van groeit.

De Slufter op Texel een uitzonderlijk natuurgebie

© Reisfanaten.be

Nog een speciaal natuuraspect van de Slufter zijn de vogels die er komen broeden. Denk aan speciale rassen zoals de eidereend, de lepelaar en verschillende prachtige steltlopers. Leuk voor geschiedenisliefhebbers: er spoelen op het strand van de Slufter dagelijks heel veel fossiele schelpen aan.

Ontdek meer
Onze reisverhalen op Texel
Onze accommodatie op Texel
Bezienswaardigheden Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen