menu

De perfecte locaties voor een skivakantie in het voorjaar

Veel mensen associëren een wintersportvakantie vaak met hoge prijzen, overvolle pistes en weinig zonuren. Wanneer dit redenen zijn die je weerhouden om op wintersport te gaan is er een oplossing: ga skiën in het voorjaar. Er zijn namelijk tal van uitstekende bestemmingen waar het mogelijk is tot diep in het voorjaar een fantastische skivakantie te beleven. Rustige pistes, mooi weer en bovendien een stuk goedkoper dan wanneer je in het hoogseizoen gaat. Om u hierbij enigszins op weg te helpen volgen hier een aantal bestemmingen waar een wintersportvakantie in het voorjaar een gegarandeerd succes zal worden.

Val Thorens

Val Thorens
Deze Franse wintersportbestemming staat bekend als het hoogst gelegen skiresort van Europa. De pistes liggen allen boven de 2000 meter. Hierdoor is de kans ook groot dat de sneeuwcondities diep in het voorjaar uitstekend zullen zijn. De prachtige omgeving, ruime pistes en goede voorzieningen maken dit tot een bijzonder populaire bestemming bij skiërs over de hele wereld.

Are
Veel mensen denken bij wintersport in Europa misschien niet direct aan Zweden, maar de voorzieningen zijn hier uitstekend verzorgd. Are is het grootste skiresort van Noord-Europa. Door de ligging en het klimaat kan hier gedurende een groot gedeelte van het jaar uitstekend van de wintersport genoten worden. Tot en met mei heb je eigenlijk altijd de garantie dat er voldoende goede sneeuw ligt op de meer dan 100 pistes.

Livigno
In de Italiaanse Alpen ligt op grote hoogte het wintersportresort Livigno. Er zijn verschillende redenen waarom dit een goed bezochte bestemming is. In de eerste plaats heeft dit te maken met de hoge ligging waardoor er ook in het voorjaar uitstekend geskied kan worden. Sommige pistes reiken namelijk tot 3000 meter. Daarnaast zijn de prijzen hier bijzonder scherp, waardoor het mogelijk is om hier een relatief goedkope vakantie te ervaren.

big-mountain_0

Whistler-Blackcomb
Het is misschien wat verder reizen, maar wintersport in Whistler-Blackcomb is een onvergetelijke ervaring. Op de gletsjer is het mogelijk om tot en met juni een onvergetelijke wintersportvakantie te boeken. De sneeuw en de voorzieningen zijn van het hoogste niveau. Dit heeft er toe geleid dat deze bestemming al meerdere keren is uitgeroepen tot beste wintersportbestemming. Geniet van de prachtige omgeving en uitstekende omstandigheden.

Gassan

Gassan
Japan is door weinig Europeanen ontdekt als wintersportbestemming, maar de condities en faciliteiten zijn hier wel degelijk aanwezig. Gassen is een goed voorbeeld hiervan. Hier valt zelfs zoveel sneeuw in de winterperiode dat het resort tot de begin van het voorjaar zelf ontoegankelijk is. Vanaf dat moment kunt je echter genieten van de meest prachtige pistes en goede condities. Zoals overal in Japan zijn de voorziening bijzonder goed voor elkaar. Absoluut de moeite van een bezoek waard.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen