menu

De onsterfelijke Alexander de grote in de Hermitage, Amsterdam

Amsterdam heeft meerdere troeven om de toerist in de watten te leggen maar deze winter houdt het nog een extra achter de hand. Tot 18 maart loopt in de Hermitage de tentoonstelling ‘De onsterfelijke Alexander de Grote’.

Het omvat meer dan 350 topstukken, onder meer uit de Hermitage St.-Petersburg, en belicht zijn reis naar het Oosten en de invloed op het Hellenisme. Alexander, geboren in 356 v. Chr., werd beroemd door zijn veroveringen in Syrië, Egypte, Perzië en India. Overal stichtte hij steden, overal liet hij zijn stempel achter op architectuur, kunst, levenswijze en taal. Onder ‘Hellenisme’ werd dat proces bekend.

De tentoonstelling geeft een beeld van de man zelf en van de culturele en artistieke veranderingen die volgden op zijn Oosterse lucratieve uitstappen. Een fijne afsluiter biedt het museumrestaurant Neva waar een Alexander-menu lokt. De gerechten en ingrediënten vinden allen hun oorsprong in de landen die door ‘de onsterfelijke’ zelf werden aangedaan. Drie gangen voor 30 euro en je zit met Alexander’s keurtroepen mee aan tafel.

Ontdek alle bezienswaardigheden in Amsterdam en stel je citytrip naar de hoofdstad van Nederland samen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen