menu

De mooiste treinstations ter wereld

Als je veel op reis gaat, zie en beleef je heel veel en dan hebben we het niet alleen over de vele bezienswaardigheden of het contact met de bevolking, maar bijvoorbeeld ook over dingen die je in veel reisgidsen niet leest.

Na eerder een negatief artikel gelezen te hebben over bedreigde bezienswaardigheden, viel ons oog nu op een positief artikel op de bekende website Newsweek, over de mooiste treinstations ter wereld. Ze maakten een lijstje op met 9 treinstations die je moet gezien hebben omwille van hun geschiedenis, hun charme of een knap stukje bouwkunst.

Zelf hebben we er alvast 3 gezien:

Grand Central Terminal in New York

Op nr. 2 van mooiste treinstations vind je het Grand Central Terminal in New York. We hebben er menig keren doorgelopen tijdens onze citytrip naar New York.

» Citytrip New York

Het Centraal Station van Antwerpen

Op nr. 4 is er het Centraal Station van Antwerpen. We hebben nu niet direct een stedentrip gedaan naar Antwerpen maar tijdens een daguitstap naar Antwerpen met de trein kun je niet anders dan dit prachtige bouwwerk de nodige aandacht geven.

» Daguitstap Antwerpen met de trein

Het Hua Hin Railway Station in Hua Hin

Op nr. 8 staat het Hua Hin Railway Station in Hua Hin, Thailand. Tijdens een strandvakantie in deze badplaats hebben we dit station bezocht. Het is niet groot, maar straalt een enorme charme uit en is nog heel authentiek.

» Strandvakantie Hua Hin

 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen