menu

De mooiste foto’s maken met een smartphone

Met de smartphone foto’s maken. Onbeperkt fotograferen en je ziet meteen het resultaat. Digitale foto’s zijn ontzettend handig, Ze zijn te bewaren op de smartphone zelf, de laptop, USB-stick of zelfs in de Cloud. Versturen is ook eenvoudig; opa en oma ontvangen via Whatsapp gelijk de leukste vakantiefoto’s en al jouw Facebook vrienden zijn met een paar klikken op de hoogte.

De mooiste foto’s maken met een smartphone

© Pixabay.com

Het voordeel van een iPhone
Met de nieuwste iPhone kun je professionele foto’s maken. De iPhone 12 Pro Max heeft megapixelcamera’s aan de achterkant. Naast de reguliere camera is er een tele- en ultragroothoekcamera. Het toestel heeft een nachtmodus die foto’s bij slechte lichtomstandigheden mogelijk maakt. Een prachtig toestel waarmee schitterende foto’s gemaakt kunnen worden zelfs bij weinig licht. Zorg wel voor een goede bescherming. Voor dit toestel zijn er fraaie Casimoda iPhone hoesjes met schitterende designs verkrijgbaar. Een ongelukje is zo gebeurd en dan blijkt een goede telefooncover uitermate prettig.

Tools die jou helpen
Er zijn handige tools om de vakantiefoto goed te nemen. Om een scheve foto te voorkomen kun je de optie raster gebruiken bij de camera functie. Hierdoor verschijnen er verticale en horizontale lijnen op het scherm wanneer je een foto maakt. Zo zorg je ervoor dat je het onderwerp kunt uitlijnen in het midden, of juist aan de randen.

Het belang van licht
Goed licht is essentieel voor een goede foto. Je kunt kiezen voor de automatische HDR functie. Het is een instelling die er voor zorgt dat de belichting van de foto ideaal is. Dit wordt gerealiseerd door drie verschillende belichtingen te combineren: een lichte, een donkere en een normale belichting. Voorkom zoveel mogelijk de zoom- en de flitsfunctie. De iPhone maakt gebruik van een digitale zoom wat meestal resulteert in onscherpe, korrelige foto’s. In plaats daarvan kun je beter dichter naar het te fotograferen object lopen. De flitsfunctie zorgt er vaak voor dat de foto overbelicht is en detail mist.

Foto’s professionaliseren met tools
Met de standaard app van de iPhone kun je meest prachtige vakantiefoto’s maken, maar er zijn veel andere apps waarmee je veel meer instellingen kunt wijzigen en dus ook veel meer mogelijkheden hebt. Zo kun je in de gratis ‘VSCO’ app de sluitertijd, de witbalans en de belichting aanpassen. Ook de app ‘Camera Obscura’ is speciaal gemaakt voor de professionele fotograaf. In deze app kun je de foto’s in RAW opslaan.

Bescherm je telefoon voldoende
Door de smartphone te beschermen met een deugdelijk telefoonhoesje voorkom je dat de iPhone schade oploopt. De hoesjes zijn precies op maat gemaakt zodat jij alle camera mogelijkheden optimaal kunt blijven gebruiken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen