menu

De magie van sneeuwwit Lapland

In de winter naar Lapland reizen is werkelijk een unieke beleving. Besneeuwde landschappen, dichtgevroren rivieren en meren, op tocht met de husky- of rendierslee, een etentje in een ijshotel; het avontuur is nooit ver weg in het Finse Lapland.

De magie van sneeuwwit Lapland

© Pixabay.com

Hoogtepunten

Het Noorderlicht
Het Noorderlicht in Lapland zien, staat bij menig mensen op de bucketlist. Het fenomeen in de atmosfeer heeft een speciale aantrekkingskracht. In de wintermaanden heb je kans om het noorderlicht regelmatig te zien.

Rendier- of huskyslee
Een unieke sporttak die je vooral in Lapland kan beoefenen. De husky’s trainen dagelijks op het efficiënt trekken van de slee. Achter een horde van vier tot acht honden verken je het landschap. Een rendiertocht gaat er rustiger aan toe omdat daar maar één dier voor wordt gebruikt. Combineer de tocht met een bezoek aan het dorp van de Kerstman om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Ijsvissen
Nadat je een gat hebt gemaakt in het meters dikke ijs kan je je vislijn uitgooien. En dan begint het wachten tot de vis gaat bijten. Gezien de ongekend koude temperaturen in Lapland is een aangepaste, warme uitrusting aangeraden.

Levi
Levi is het meest aantrekkelijke wintersportgebied van Finland. Kilometers lange pistes en prachtige afdalingen zorgen voor dagenlang ski- en snowboardplezier. Maar ook voor andere winterse activiteiten kan je hier terecht.

De magie van sneeuwwit Laplan

© Pixabay.com

Snowshoeing by night
Sommige plekken in Lapland zijn enkel bereikbaar met de sneeuwscooter of op sneeuwschoenen. Vooral ’s avonds is het snowshoeing een bijzondere ervaring. In het donker loop je in een nog onaangeraakt sneeuwlandschap, in het licht van enkel de volle maan. Het wandelen zelf zorgt voor knisperende sneeuw maar eens je stil blijft staan, hoor je enkel nog de stilte. Adembenemend!

Bevroren watervallen en ijsgrotten
Daal af in ijsgrotten, gemaakt uit gigantische ijspegels, achter bevroren watervallen. Een groot, onvergetelijk avontuur!

Cross Country Skiing
In Lapland hebben ze een hippe, avontuurlijke naam voor langlaufen bedacht. Trek je langlaufski’s aan en trek er op uit. Ontdek de prachtige natuur en een verlaten boshut, en geniet van de rust. Soms lijkt het wel alsof je alleen op de wereld bent.

Logeren in een ijshotel
Overnachten in een hotel van ijs waar de gemiddelde temperatuur -5° is. Je lijkt wel gek om het te willen proberen maar het is een onvergetelijke ervaring. Hotels opgebouwd uit blokken sneeuw en ijs, met ijssculpturen in de lobby, kan je boeken tussen medio december en april. Vanuit je iglo/hotelkamer heb je bovendien veel kans om het Noorderlicht te spotten.

Kortom
Lapland is het perfecte land voor een unieke winterbeleving met dichtgevroren rivieren en een wit pak sneeuw. En het Noorderlicht als kers op de taart.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen