menu

De Keizerlijke Graven in Hue

Je kan in heel wat kantoortjes een boottocht met een drakenboot over de Parfum rivier (Perfume River) boeken met bezoek aan een aantal graftomben. Je vertrekt om 8.00 uur en je bent om ongeveer 15.30 uur terug. De tour is inclusief lunch aan boord, maar exclusief de entreegelden en vervoer naar sommige tombes en daar kruipt heel wat geld in …

Je kan trouwens niet kiezen welke tombes je wil bezoeken en bent dus beter af met zelf een brommertje te huren en op eigen houtje alles te verkennen. Wij hebben dit zo gedaan en dit viel heel goed mee.

We slagen er in 4 graven te bezoeken zonder ons daarvoor te hoeven opjagen. De huurprijs voor een brommertje is laag en bied je aldus ook onbeperkte vrijheid. Hou er rekening mee dat zo'n graf groter is dan je vaak wel denkt en dat ze allemaal gebouwd zijn volgens de regels van de geomantie.

Tu Duc Tomb

Graftombe van keizer Tu Duc. De tombe ligt bij het dorp Dong Xuan Thuong, 7 kilometer ten zuiden van Huê en 1 kilometer van de rivier. Betalend.

Khai Dinh Tomb

Graftombe van keizer Khai Dinh. De tombe ligt bij het dorp Chau Chu, 10 kilometer van Huê. Betalend.

Minh Mang Tomb

Graftombe van keizer Minh Mang De grootste tombe van alle keizerlijke grafmonumenten. Het ligt bij het dorp Bang Lang, 12 kilometer ten zuiden van Hué. Betalend.

Gia Long Tomb

Graftombe van keizer Gia Long. Is het verst afgelegen en is gratis. Je dient de rivier over te steken en in ons geval met een brommertje aan de hand. Je bent zo goed als zeker de enigste toerist die moeite zal doen om het graf te bezoeken en daarom één van de mooiste.

Er zijn nog drie tombes doch je moet keuzes maken en met een bezoek van bovenstaande graven zal je al een heel goed beeld hebben over hoe keizers van vroeger uitkeken naar hun "begrafenis".

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen