menu

De hatchback als ideale vakantieauto

Een autovakantie heeft veel voordelen ten opzichte van een (georganiseerde) reis waarbij het vervoer al is geregeld. Wat te denken van de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Er kan zelf een route uitgestippeld worden, je hebt de vrijheid om zelf te kiezen welke trekpleisters er worden bezocht en duur en locatie van overnachting kan hier op afgestemd worden. Echter, een autovakantie heeft ook een aantal nadelen. Over het algemeen is een autovakantie bijvoorbeeld veel intensiever dan wanneer er wordt gekozen voor reizen met het vliegtuig of de trein. Daarnaast heb je kans op autopech en heb je geen reisleiding die altijd paraat staat bij vragen of problemen.

Maar voor wie deze zaken ondergeschikt zijn aan de volledige reisvrijheid, is een vakantie met de auto dé ideale oplossing. Maar waar moet je nu precies op letten als je met de auto op vakantie gaat? Naast duidelijke afspraken over wie rijdt en de bestemming(en) is de het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare auto om lange afstanden mee te rijden. Een hatchback model biedt vaak veel ruimte en voorzieningen als een airco en cruise control maken het lange reizen tot een comfortabele aangelegenheid. Een SUV daarentegen is uitermate geschikt voor het off-road rijden.

De ideale vakantieauto is natuurlijk in de eerste plaats afhankelijk van de eigen wensen en de reisbestemming. Merkgetrouwheid buiten beschouwing gelaten, zijn er een aantal punten waar een geschikte vakantieauto aan moet voldoen. Ten eerste ruimte, want je wilt natuurlijk wel plek hebben voor je koffers, eten en drinken voor onderweg, spelletjes voor de kinderen, een tent en campingspullen of visgerei. Houdt er rekening mee dat een laadruimte van minimaal 1000 liter (de Honda Civic bijvoorbeeld beschikt over 1210 liter) hierin wenselijk is.

Met name voor de lange afstanden is het prettig dat er voldoende beenruimte is en dat de wagen is voorzien van flexibele stoelen die je naar eigen wens kunt instellen. Voor de kids is het ook prettig als er, naast voldoende beenruimte ook achterin wat ruimte is om vrij te bewegen of een spelletje te doen. Airco is een must om het rijden in warme landen dragelijk te maken. De temperatuur in de auto kan bij zeer warm weer al gauw tot gevaarlijke hoogte oplopen!
Voor het lange afstand rijden is de cruise control een ideale uitkomst. Dit ingenieuze systeem zorgt ervoor dat de ingestelde snelheid van de wagen vast wordt gehouden waardoor je niet constant het gaspedaal ingedrukt hoeft te houden. Daarnaast is het handig om te kiezen voor een model dat beschikt over een geavanceerde veiligheidsuitrusting zoals bijvoorbeeld ACC (Adaptive Cruise Control). Na een aantal uren rijden neemt de concentratie aanzienlijk af en dit systeem waakt over de veiligheid van de inzittenden. Het houdt namelijk de afstand tussen de bestuurder en de voorliggende auto nauwlettend in de gaten en voorzien van remassistentie kan dit slimme systeem ingrijpen wanneer er een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaat. Natuurlijk is het ook zaak om na iedere twee uur rijden minstens 15 minuten rust te nemen óf te wisselen van bestuurder. Dit is ook wel zo prettig voor de kinderen of huisdieren die meegaan op vakantie.

Tot slot is het, m.n. voor het rijden in heuvelachtig of bergachtig landschap verstandig om te kiezen voor een wat sportievere wagen. Met name als er ook een caravan achter de auto hangt, dient de auto aardig wat vermogen te hebben om niet in de problemen te komen. De Honda Civic 1.8 i-VTEC bijvoorbeeld weet vermogen, ruimte en comfort op een slimme manier te combineren in een sportieve en betrouwbare hatchback. Uiteindelijk zal het persoonlijk budget voor een nieuwe auto leidend zijn voor de keuze die hierin wordt gemaakt. Met bovenstaande aandachtspunten kun je in ieder geval een weloverwogen keuze maken, zodat je onbezorgd met de auto op vakantie kunt.

Voor wie meer wil weten over de Honda Civic hatchback kan ook eens kijken op http://www.fl.honda.be/content/wagens/modellen_civic.php

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen