menu

De Gouden Tempel Amritsar

De Gouden Tempel, in het Indisch ook wel Harmandir Sahib of Darbar Sahib genoemd, is het symbool bij uitstek van Amritsar en tevens een heilige en zeer belangrijke plaats voor de sikhs. Daarnaast is de tempel een toonbeeld van vrede en rust.,

De tempel wordt dan ook door enorm veel toeristen en sikhs van over de hele wereld bezocht.

De Gouden Tempel werd gebouwd op het einde van de zestiende eeuw. Voordien was de plaats waar de tempel zou komen een zeer bekende meditatieplaats, waar volgens de overlevering zelfs Boeddha gemediteerd zou hebben.

Men kan de tempel binnentreden via vier ingangen. Dit heeft een symbolische betekenis, namelijk dat iedereen binnen mag. Men moet wel enkele regels (zoals het uitdoen van de schoenen) in acht nemen als men de tempel betreedt.

De tempel is een schoolvoorbeeld van de unieke architectuur die in verschillende gebouwen in Amritsar terug te vinden is, namelijk de invloeden van zowel de islam als het hindoeïsme verenigd in één gebouw.

Het centrale en meest heilige gedeelte van de Gouden Tempel is Hara Mandir, het gouden complex dat wordt omringd door het meer Amrit Sarovar. Via een brug kan men Hara Mandir bereiken. De binnenkant van dit gebouw is net zo indrukwekkend als de buitenkant, met witte marmeren muren en talrijke motieven.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen