menu

De fabriek van het Evian-water bezoeken

Evian, in het Franse Haute-Savoie aan het Léman-meer, dat is natuurlijk water drinken. De eerste bron werd in 1790 ontdekt door een achteloze wandelaar die met nier- en leverpijnen worstelde. Het vocht bekwam hem – èn de eigenaar van de grond – zo goed dat vanaf 1824 de commercialisering begon.

De oorspronkelijke Cachat-bron stroomt nog steeds door de ‘avenue des Sources’ en kan naar believen en vrij geproefd worden. Enkele stappen verder bevindt zich overigens nog een tweede bron. De stad heeft uiteraard ook een museum aan het water gewijd in een van de verkeersvrije winkelstraten.

Vijf kilometer buiten Evian staat de fabriek waar het Evian-water bewerkt en gebotteld wordt. Er worden het hele jaar door georganiseerde groepsbezoeken gehouden waarbij je alles over de historiek, de geologie en het bottel- en bewaringsproces te weten komt.  Van juni tot september kan je ook op je eentje het bedrijf leren kennen. Meer info: visites-usine-evian@danone.com.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen