menu

De Eiffeltoren Parijs

Wie New York zegt, zegt vrijheidsbeeld. Wie Londen zegt, zegt Big Ben en wie Parijs zegt… Precies. De Eiffeltoren is verreweg het meest bekende icoon van Frankrijk, en dus ook van de hoofdstad.,

De Eiffeltoren dankt haar bekendheid onder andere aan het feit dat zij wel eens wordt gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. De toren werd gebouwd tussen 1887 en 1889 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889.

De tentoonstelling zou plaats vinden in een museum binnen, maar de Eiffeltoren zou de monumentale toegang tot de tentoonstelling worden. Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: dat is namelijk de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie.

In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw. Opmerkelijk feit: tijdens de bouw van de Eiffeltoren verongelukte er geen bouwvakkers. Dit was opmerkelijk voor die tijd omdat de veiligheidsmaatregelen toen nog minimaal waren.

De Eiffeltoren is 324 meter hoog en te bestijgen door publiek. U kunt met een lift omhoog of met de trap, maar voor het laatste heeft u wel een heel goede conditie nodig. U kunt ervoor kiezen om tot de eerste of tweede verdieping van de toren te gaan. Vanaf beide heeft u een prachtig uitzicht over heel Parijs, dat u vanaf alle kanten van de toren kunt bewonderen. Vooral ’s avonds, wanneer overal de verlichting aan is, een adembenemend gezicht.

De Eiffeltoren is tot op de dag van vandaag de hoogste toren van Europa en een bezoek eraan is tijdens uw vakantie in Parijs niet te versmaden.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen